Ropogós almachips sütőben sütve, tartósítószer és adalékok nélkül
Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.
Az almachips isteni nass, ráadásul otthon is könnyedén elkészítheted. Ha édesebb almát használsz, hozzáadott cukor sem szükséges hozzá. A sütési idő az alma fajtájától és a szeletek vastagágától függően változhat. Ha egyforma almaszeleteket szeretnél kapni, vesd be a gyalut.
Almachips
Hozzávalók
- 3 db alma
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál darált dió
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, a magházat távolítsd el, az esetleges hibás részeket vágd ki. Szeleteld fel jó vékony karikákra, a két-három milliméteres szeletek ideálisak. Rendezd az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj, hogy ne fedjék egymást. Akár két tepsibe is teheted a karikákat.
Told előmelegített sütőbe, és 90-110 fokon szárítsd az almákat. Közben 30 percenként forgasd meg a szeleteket. A vége felé szórd meg fahéjjal, sőt az almát darált dióval is feldobhatod. Amennyiben a gyümölcs savanykás, kevés cukor is mehet rá. Amikor az alma elveszíti nedvességtartalmát, kapcsold ki a sütőt, és hagyd még benne az almát egy órán keresztül. A kész chipset szobahőmérsékleten hűtsd ki teljesen, rakd át dobozokba, zárd le légmentesen. Így egy hétig friss marad.
Az egyszerű kevert almás sütemény is mennyei, és akár kenyérformában is elkészítheted.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept