Ropogós almachips sütőben sütve, tartósítószer és adalékok nélkül
Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.

fahejas-almachips
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Nőies bokacsizmák 10 ezer forint alatt: ezek a legsikkesebb fazonok idén ősszel »

Így soha nem ismernél rá a 47 éves, szexi szupermodellre: Heidi Klum az átváltozások mestere »

Most így a legszebb az ombre: csodás színátmenetek a hajba, melyek feldobják a sötét tincseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almachips isteni nass, ráadásul otthon is könnyedén elkészítheted. Ha édesebb almát használsz, hozzáadott cukor sem szükséges hozzá. A sütési idő az alma fajtájától és a szeletek vastagágától függően változhat. Ha egyforma almaszeleteket szeretnél kapni, vesd be a gyalut. 

Almachips

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál darált dió
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, a magházat távolítsd el, az esetleges hibás részeket vágd ki. Szeleteld fel jó vékony karikákra, a két-három milliméteres szeletek ideálisak. Rendezd az almákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj, hogy ne fedjék egymást. Akár két tepsibe is teheted a karikákat.

Told előmelegített sütőbe, és 90-110 fokon szárítsd az almákat. Közben 30 percenként forgasd meg a szeleteket. A vége felé szórd meg fahéjjal, sőt az almát darált dióval is feldobhatod. Amennyiben a gyümölcs savanykás, kevés cukor is mehet rá. Amikor az alma elveszíti nedvességtartalmát, kapcsold ki a sütőt, és hagyd még benne az almát egy órán keresztül. A kész chipset szobahőmérsékleten hűtsd ki teljesen, rakd át dobozokba, zárd le légmentesen. Így egy hétig friss marad. 
Az egyszerű kevert almás sütemény is mennyei, és akár kenyérformában is elkészítheted. 

Ezt is szeretjük