Házi csirkemájkrém a legegyszerűbben: ízfokozók nélkül is isteni
A házi májkrém adalékanyagok nélkül készül, gyors és könnyű. Ráadásul a kedvenc fűszereiddel teheted még ízletesebbé.

hazi-csirkemajkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi májkrém fantasztikusan krémes, ízletes, és a dinsztelt máj tökéletes alap lehet. Csak arra figyelj, hogy a májat ne süsd túl, és ne szárítsd ki! Amikor a belseje rózsaszín, de nem véres, leveheted a tűzhelyről. A krémet különféle formákba is öntheted. 

Házi csirkemájkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 evőkanál zsír
  • 0.5 dl fehér bor
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. A zsírt hevítsd fel, rakd rá a felkockázott vöröshagymát, és dinszteld meg. Fűszered borssal, majoránnával, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és párold puhára. A vége felé öntsd hozzá a bort.

Amikor kihűl, rakd turmixgépbe, add hozzá a mustárt, a vajat, ízlés szerinti sót, és dolgozd krémesre. Kanalazd kisebb dobozba, és tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. 
Legközelebb készíts resztelt májat! Fűszeresen, gránátalmával fenséges. 

Ezt is szeretjük