Házi limoncello, vagyis az isteni olasz citromlikőr bevált receptje
A gyönyörű színű, csodás illatú limoncello az olaszok egyik kedvenc alkoholos itala. Otthon is könnyen elkészítheted.

limoncello
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

Nem szélesítenek a túlméretezett, bő cuccok, ha így kerülnek be az öltözékbe: nőiesen is viselhetők »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A híres, isteni limoncello a citrom héjának felhasználásával készül finomszesszel vagy vodkával. Elsősorban női italnak tartják, de vigyázni kell vele, mert ütős. Az olaszok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy elég a kertjükig kimenni a citromért. Fontos, hogy kezeletlen citrom héját használd, hogy az ital ne legyen tele vegyszerrel. Munka alig van vele, csak sokáig kell érlelni.

Limoncello

Hozzávalók:

  • 12 db citrom
  • 1 l vodka
  • 2.5 dl víz
  • 2 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A citromot alaposan mosd meg, majd vékonyan hámozd meg. A legegyszerűbb, ha krumplihámozóval dolgozol, így a kesernyés fehér rész nem kerül a héjjal együtt a likőrbe. Rakd a héjat egy nagy üvegbe, és öntsd rá a vodkát. Pihentesd lezárva sötétebb helyen legalább 10 napig, de akár egy hónapig is állhat.
Ezt követően készítsd el a szirupot, azaz forrald össze a vizet és a cukrot, majd amikor kihűl, öntsd a vodkához. Fedd le ismét, és pihentesd két hétig. Közben érdemes megrázogatni. Ezt követően kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá cukrot, esetleg citromot. Amennyiben túl erősnek találod, vízzel hígíthatsz rajta. Szűrd át mutatós üvegekbe, és tárold száraz, hűvös helyen. 
A könnyed citromos, ricottás süti jól megy a limoncello mellé. 

Ezt is szeretjük