Savanyított lila hagyma egyszerűen: ezt a savanyúságot télen is elkészítheted
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.

ecetes-lila-hagyma
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lila hagymából most is készíthetsz friss savanyúságot, sőt akár nagyobb mennyiséget is tehetsz el egyszerre. Nagyon gyors és egyszerű recept, mégis sokat dob a főfogásokon. Lila hagymát minden formában érdemes minél többször fogyasztani immunerősítő, baktérium- és vírusölő hatása miatt is. A savanyúságot hűvös helyen tárold!

Savanyított lila hagyma

Hozzávalók:

  • 70 dkg lila hagyma
  • 2 dkg
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 l víz
  • 1.5 dl ecet (10 százalékos)
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozd meg, és karikázd fel, vagy szeld vékonyra. Öntsd egy edénybe a vizet, add hozzá az ecetet, a sót, a cukrot, és forrald fel. A felszeletelt hagymát rendezd üvegbe, tegyél hozzá borsot és rozmaringot.

Öntsd fel a kihűlt ecetes lével, és légmentesen zárd le. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben pihentetni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, vagy nagyobb adagot készítenél, feltétlenül csírátlanítsd az üvegeket, és a savanyúság tetejére tehetsz nátrium-benzoátot.
Lila hagymából isteni lekvárt is főzhetsz. A sült húsokkal egyszerűen csodát tesz. 

Ezt is szeretjük