Savanyított lila hagyma egyszerűen: ezt a savanyúságot télen is elkészítheted

A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.

Savanyított lila hagyma receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lila hagymából most is készíthetsz friss savanyúságot, sőt akár nagyobb mennyiséget is tehetsz el egyszerre. Nagyon gyors és egyszerű recept, mégis sokat dob a főfogásokon. Lila hagymát minden formában érdemes minél többször fogyasztani immunerősítő, baktérium- és vírusölő hatása miatt is. A savanyúságot hűvös helyen tárold!

Savanyított lila hagyma

Hozzávalók

  • 70 dkg lila hagyma
  • 2 dkg
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 l víz
  • 1.5 dl ecet (10 százalékos)
  • bors
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát hámozd meg, és karikázd fel, vagy szeld vékonyra. Öntsd egy edénybe a vizet, add hozzá az ecetet, a sót, a cukrot, és forrald fel. A felszeletelt hagymát rendezd üvegbe, tegyél hozzá borsot és rozmaringot.

Öntsd fel a kihűlt ecetes lével, és légmentesen zárd le. Fogyasztás előtt érdemes a hűtőben pihentetni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek. Amennyiben hosszabb időre tennéd el, vagy nagyobb adagot készítenél, feltétlenül csírátlanítsd az üvegeket, és a savanyúság tetejére tehetsz nátrium-benzoátot.
Lila hagymából isteni lekvárt is főzhetsz. A sült húsokkal egyszerűen csodát tesz. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük