Pikáns, chilis paradicsomszósz háziasan: húsokhoz, tésztákra mindig jól jön
Akár télre is elteheted a sokoldalú, zamatos paradicsomszószt, ami a chilitől még különlegesebb.

chilis-paradicsomszosz-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a csípőset, és feldobnád kicsit a paradicsomszószt, akkor bolondítsd meg chilivel! Ha lehet, napérlelte, házi zöldségekből készítsd. Ha a szószt átpasszírozod, még selymesebb végeredményt kapsz. Mindegy, hogy őrölt chilit vagy chilipaprikát teszel hozzá, ugyanúgy tökéletes lesz. Amennyiben télre készíted, és nem vagy rutinos befőző, kevés nátrium-benzoátot is szórj a szószra.

Chilis paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 15 dkg cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 dl ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 ág bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és kis lángon főzd 50-60 percig. Ezt követően húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. 

Ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral, zöldfűszerekkel, öntsd hozzá az ecetet, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, és ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. 
Szedd a szószt alaposan kimosott, sterilizált üvegekbe. Ha télre tennéd el, feltétlenül dunsztold, azaz csavard plédekbe, és várd meg, míg egy-két nap alatt a szósz kihűl. 
A paradicsomos spagetti is lehet pikáns, házi szósszal felülmúlhatatlan.

Ezt is szeretjük