Pikáns, chilis paradicsomszósz háziasan: húsokhoz, tésztákra mindig jól jön
Akár télre is elteheted a sokoldalú, zamatos paradicsomszószt, ami a chilitől még különlegesebb.

chilis-paradicsomszosz-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csípőset, és feldobnád kicsit a paradicsomszószt, akkor bolondítsd meg chilivel! Ha lehet, napérlelte, házi zöldségekből készítsd. Ha a szószt átpasszírozod, még selymesebb végeredményt kapsz. Mindegy, hogy őrölt chilit vagy chilipaprikát teszel hozzá, ugyanúgy tökéletes lesz. Amennyiben télre készíted, és nem vagy rutinos befőző, kevés nátrium-benzoátot is szórj a szószra.

Chilis paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 15 dkg cukor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 dl ecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 ág bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a feldarabolt paprikát, paradicsomot, és kis lángon főzd 50-60 percig. Ezt követően húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. 

Ízesítsd a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral, zöldfűszerekkel, öntsd hozzá az ecetet, és forrald össze pár perc alatt. Kóstold meg, és ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. 
Szedd a szószt alaposan kimosott, sterilizált üvegekbe. Ha télre tennéd el, feltétlenül dunsztold, azaz csavard plédekbe, és várd meg, míg egy-két nap alatt a szósz kihűl. 
A paradicsomos spagetti is lehet pikáns, házi szósszal felülmúlhatatlan.

Ezt is szeretjük