Házi bodzás joghurtfagyi, amihez gép sem kell: csábítóan lágy és krémes

Ha tettél már el idén házi bodzaszörpöt, akkor ezt a fagyit villámgyorsan összeállíthatod.

Bodzás joghurtfagyi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bodza tökéletes limonádéba, sütibe, sőt házi készítésű fagyiba is. Gép nélkül is érdemes elkészíteni a jeges nyalánkságot, mert a tejszínnek és a joghurtnak köszönhetően finom lágy, krémes lesz. A cukrot akár mézzel is helyettesítheted. Ha nem formába, hanem tálkába öntöd, érdemes időnként átkeverni. 

Bodzás joghurtfagyi

Hozzávalók

  • 3 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1.5 dl bodzaszörp
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot kanalazd egy turmixgépbe, öntsd hozzá a bodzaszörpöt, a citrom frissen facsart levét és a cukrot, majd dolgozd össze. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a joghurtos alaphoz. Végül keverd hozzá a citrom reszelt héját is.
A masszát töltsd zárható tálba, vagy különféle fagyiformába. Tedd a fagyasztóba, és hagyd ott néhány órát. Tálaláskor feldobhatod citromfűvel, ostyákkal. 
Ha még nem tettél el üdítő bodzaszörpöt, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. 

Ezt is szeretjük