Házi bodzás joghurtfagyi, amihez gép sem kell: csábítóan lágy és krémes

Ha tettél már el idén házi bodzaszörpöt, akkor ezt a fagyit villámgyorsan összeállíthatod.

bodzas-joghurtfagyi
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bodza tökéletes limonádéba, sütibe, sőt házi készítésű fagyiba is. Gép nélkül is érdemes elkészíteni a jeges nyalánkságot, mert a tejszínnek és a joghurtnak köszönhetően finom lágy, krémes lesz. A cukrot akár mézzel is helyettesítheted. Ha nem formába, hanem tálkába öntöd, érdemes időnként átkeverni. 

Bodzás joghurtfagyi

Hozzávalók

  • 3 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1.5 dl bodzaszörp
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot kanalazd egy turmixgépbe, öntsd hozzá a bodzaszörpöt, a citrom frissen facsart levét és a cukrot, majd dolgozd össze. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd a joghurtos alaphoz. Végül keverd hozzá a citrom reszelt héját is.
A masszát töltsd zárható tálba, vagy különféle fagyiformába. Tedd a fagyasztóba, és hagyd ott néhány órát. Tálaláskor feldobhatod citromfűvel, ostyákkal. 
Ha még nem tettél el üdítő bodzaszörpöt, ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük