A tökéletes házi zsemle receptje: ropogós és foszlós a tésztája
A foszlós házi zsemlével a boltban vásárolt péksüti nehezen tudja felvenni a versenyt.


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Ha már eleged van a szupermarketben vásárolt szikkadt zsemlékből, itt az idő, hogy megpróbáld saját magad otthon elkészíteni. A házi zsemle sütésében semmi ördöngösség nincs, csupán a kelesztésre kell figyelni. Nincs is jobb reggeli vagy vacsora, mint a még langyos zsemlét megkenni, és megpakolni mindenféle finomsággal.
Házi zsemle
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl víz
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál kristálycukor
- víz a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt morzsold langyos vízbe, adj hozzá egy kiskanál cukrot, és körülbelül 10 perc alatt futtasd fel, vagyis hagyd, hogy jól megemelkedjen. Addig a lisztet szitáld egy tálba, és add hozzá a sót, majd fakanállal keverd el benne az élesztős vizet. Dagaszd addig, amíg a tál oldaláról és a kezedről is könnyen leválik. Ekkor takard le konyharuhával, és meleg helyen keleszd.
Ha a tészta a duplájára nő, gyúrd át, és formálj belőle gombócokat. Helyezd őket egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe, takard le, és így keleszd további fél órát. A sütőt közben kapcsold be 180 fokra. Ha bemelegedett, a pihentetési idő pedig letelt, kend meg a zsemlék tetejét vízzel, és 20 perc alatt süsd őket aranybarnára.
Isteni finom kézműves kenyeret is süthetsz otthon, minimális munkával.
Még több recept