Vegyes, beledobálós savanyúság egyszerűen: ilyen finomat nem kapsz a boltban
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.

beledobalos-savanyusag
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Csodát tesz a száraz, petyhüdt bőrrel: kívül-belül megszépít a dió »

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél egyszerűbben nem is készíthetsz savanyúságot! Csak a zöldségeket kell előkészítened, a felöntőlevet összekeverned, és mehet is minden a vödörbe. Műanyag vagy zománcozott edény, sőt hordó is tökéletes, csak arra ügyelj, hogy ne legyen sérült, és alaposan legyen kitakarítva. A zöldségeket folyamatosan variálhatod, kerülhet a vödörbe cukkini, tök, dinnye, zöldparadicsom, káposzta. 

Beledobálós savanyúság

Hozzávalók:

10 literes vödörhöz

  • 2 kg uborka
  • 1.5 kg paprika
  • 70 dkg sárgarépa
  • 70 dkg hagyma
  • 5 l víz
  • 3.5 dl 20%-os ecet
  • 50 dkg cukor
  • 2 csokor kapor
  • 8 db babérlevél
  • 2 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál koriander
  • 2 dkg borkénpor
  • 1.5 dkg nátrium benzoát
  • 1 teáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan mosd meg, az esetleges hibás részeket távolítsd el. A karfiolt szedd kisebb darabokra, a hagymát és a répát pucold meg. A borkénport és a nátrium-benzoátot oldd fel kevés vízben, add hozzá a többi vízhez, és öntsd a vödörbe. Rakd bele a cukrot, a sót, az ecetet, keverd el, majd mehetnek hozzá az ízesítők. 

Dobáld a vödörbe a zöldségeket is, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold. A zöldségeket nyolc-tíz napig érleld, az első napokban keverd meg műanyag kanállal. Fémmel és kézzel ne nyúlj a vödörbe! A savanyúság nagy előnye, hogy folyamatosan utántöltheted. Az alaplé egy évig használható. 
Ropogós ecetes paprikát is tehetsz el otthon. Édes és csípős változatban is kapós lesz. 

Ezt is szeretjük