Vegyes, beledobálós savanyúság egyszerűen: ilyen finomat nem kapsz a boltban
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.


- 4 olcsó sporteszköz, ami hatékonyabbá teszi az otthoni edzést: így segítik az alakformálást »
- Finom karcsúsító turmix, ami alaposan felpiszkálja a lusta anyagcserét: kipucolja a méreganyagokat, elhajtja a felesleges vizet »
- A bőrnadrágot leváltja a latex? – Még Victoria Beckham is rákattant az új őrületre »
- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Ennél egyszerűbben nem is készíthetsz savanyúságot! Csak a zöldségeket kell előkészítened, a felöntőlevet összekeverned, és mehet is minden a vödörbe. Műanyag vagy zománcozott edény, sőt hordó is tökéletes, csak arra ügyelj, hogy ne legyen sérült, és alaposan legyen kitakarítva. A zöldségeket folyamatosan variálhatod, kerülhet a vödörbe cukkini, tök, dinnye, zöldparadicsom, káposzta.
Beledobálós savanyúság
Hozzávalók:
10 literes vödörhöz
- 2 kg uborka
- 1.5 kg paprika
- 70 dkg sárgarépa
- 70 dkg hagyma
- 5 l víz
- 3.5 dl 20%-os ecet
- 50 dkg cukor
- 2 csokor kapor
- 8 db babérlevél
- 2 evőkanál egész bors
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál koriander
- 2 dkg borkénpor
- 1.5 dkg nátrium benzoát
- 1 teáskanál citromsav
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan mosd meg, az esetleges hibás részeket távolítsd el. A karfiolt szedd kisebb darabokra, a hagymát és a répát pucold meg. A borkénport és a nátrium-benzoátot oldd fel kevés vízben, add hozzá a többi vízhez, és öntsd a vödörbe. Rakd bele a cukrot, a sót, az ecetet, keverd el, majd mehetnek hozzá az ízesítők.
Dobáld a vödörbe a zöldségeket is, és jól zárd le. Száraz, hűvös helyen tárold. A zöldségeket nyolc-tíz napig érleld, az első napokban keverd meg műanyag kanállal. Fémmel és kézzel ne nyúlj a vödörbe! A savanyúság nagy előnye, hogy folyamatosan utántöltheted. Az alaplé egy évig használható.
Ropogós ecetes paprikát is tehetsz el otthon. Édes és csípős változatban is kapós lesz.
Még több recept