Békebeli házi barackbefőtt télire: ezzel a trükkel roppanós marad a gyümölcs

Az őszibarack az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, amiből zamatos kompótot készíthetsz főzés nélkül is.

barackkompot-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen, gyümölcsszegény hónapokban a barackbefőtt önmagában, desszertként is kifejezetten jólesik, de sütikbe is felhasználhatod. A hibátlan, nem túl érett, közepes méretű gyümölcsök tökéletesek a kompótba. Ehhez a változathoz nem kell szirupot készítened, viszont a kompótokat rakd vizes dunsztba, azaz gőzöld. 

Házi barackbefőtt télire

Hozzávalók

  • 6 kg őszibarack
  • 3 evőkanál üvegenként cukor
  • 1 db citrom
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket sterilizáld. Úgy a legegyszerűbb, ha mindegyikbe kevés vizet öntesz, és a mikróban a legmagasabb hőfokon járatod egy-két percig. A befőtthöz csak egészséges barackokat válogass össze, majd alaposan mosd meg. Vedd ketté a gyümölcsöt, a magot távolítsd el. Áztasd a barackokat citromos hideg vízbe 10-15 percre. Így a kamrában is megőrzik élénk színüket. 

A gyümölcsöket rendezd szorosan a tiszta üvegekbe. Szórj a barackokra üvegenként három evőkanál cukrot, és öntsd fel annyi hideg vízzel, amennyi jól ellepi a gyümölcsöt. Zárd le légmentesen, és rakd az üvegeket vízzel félig, háromnegyedig töltött tepsibe. Tedd a sütőbe, és gyöngyözéstől számítva 30 percig gőzöld. Várd meg, míg a kompótok a sütőben, a vízben kihűlnek, majd rakd száraz, hűvösebb helyre. 
A barack a morzsasütit is feldobja, a teteje jó ropogós lesz. A fagyi jól megy hozzá. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük