Békebeli ecetes szilva családi recept szerint: tartósítószer nélkül sem romlik meg
Gyümölcsből is készíthetsz isteni savanyúságot! Az ecetes szilva remek kísérője lehet a sült húsoknak.

ecetes-szilva-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ecetes szilvát nagyanyáink is szívesen készítettek. Mivel a gyümölcs nyersen kerül az üvegbe, megmaradnak benne az értékes vitaminok. A keményebb szilva is tökéletes hozzá. Arra azonban ügyelj, hogy hibás gyümölcs ne kerüljön az üvegbe. Az alapreceptet megbolondíthatod fahéjjal, szegfűszeggel, sőt akár korianderrel is. 

Házi ecetes szilva receptje

Hozzávalók:

  • 4 kg szilva
  • 2 l víz
  • 80 dkg cukor
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket sterilizáld, azaz jól mosd el, majd tedd a mikróba, és a legmagasabb hőfokon járasd egy-két percig. Csak egészséges, szép szilvákat válogass össze, magozd ki, majd alaposan mosd meg. Pakold a gyümölcsöket jó szorosan a befőttesüvegekbe. A vizet forrald fel a cukorral, az ecettel és a sóval, majd a levet öntsd a szilvákra.
Fedd le celofánnal, és csavard rá légmentesen a tetejét. Rakd száraz dunsztba, azaz csomagold be jól plédekkel, és hagyd, hogy pár nap alatt teljesen kihűljön. Felbontásig száraz, hűvös helyen tárold. 
A szilva az édes, omlós pitébe is tökéletes, és fahéjjal az igazi.

Ezt is szeretjük