Álomfinom mentás meggylekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.
A mentás meggylekvárhoz alig kell valami, hiszen tartósítószer nélkül, csak cukorral és friss mentalevelekkel készül. Mielőtt nekiállsz, a befőttesüvegeket sterilizáld. Ezt megteheted kifőzéssel vagy a mosogatógépben is.
Mentás meggylekvár
Hozzávalók 4 adaghoz
- 3 kg meggy
- 1 kg befőzőcukor
- 1 csokor mentalevél
Elkészítés:
A befőttesüvegeket fertőtlenítsd. A meggyet mosd meg jól, és válogasd ki, hogy véletlenül se kerüljön közé kukacos szem. Magozd ki, majd kézzel nyomkodd össze. Tedd egy lábosba, add hozzá a befőzőcukrot és a letépkedett mentaleveleket, és lassú tűzön kezdd el forralni. Nagyjából negyven perc kell neki, hogy jól besűrűsödjön, ekkor húzd le a tűzről, halászd ki belőle a mentaleveleket, és töltsd üvegekbe. Zárd le őket jól, majd fordítsd fejjel lefelé, hogy vákuum képződjön rajtuk. Öt perc múlva fordítsd vissza, és helyzed száraz dunsztba: egy dobozt bélelj ki pokrócokkal, tedd bele az üvegeket, takard is le, és hagyd, hogy két-három nap alatt szoba-hőmérsékletűre hűljenek. Ekkor helyezd el őket a kamrapolcon.
Itt a nyár, tegyél el minél többféle gyümölcsöt: a fahéjas körtebefőtt egész évben ízleni fog.
Fahéjas körtebefőtt egyszerűen - Tartósítószer nélkül készül
Sokáig eláll majd a kamrában a fűszeres körtebefőtt, ráadásul nincs hozzá szükség mesterséges anyagokra.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció