Rozmaringos, fokhagymás patisszon ecetes lében: nem kell hozzá tartósítószer
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
Összesen 150 találat.
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
Ezt a csodás aromájú, fűszeres paradicsomszószt az egész család imádja. Nincs benne semmi bonyolult, viszont legalább egy órát kell főzni.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A nyugtató hatású, kellemes illatú, zamatos citromfűből isteni szörpöt készíthetsz, ami jégkockával mennyei üdítő a kánikulában.
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.
Ha betartasz néhány szabályt, a zamatos málnaszörp tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont.
Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!
A sós, vizes uborka hasonlóan készül, mint a kovászos, csak nem kell hozzá kenyér és napsütés.
Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!
Már javában tombol a gyümölcsszezon, így most érdemes a kamrapolcot finomabbnál finomabb házi lekvárokkal, dzsemekkel feltölteni!
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.
Ha most elkészíted a zölddió-likőrt, ősz végén élvezheted csodás ízét.
Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.
Jó, ha már most felkészülsz a forró nyári napokra! Készíts zamatos, házi mentaszörpöt gyömbérrel és citrommal megbolondítva!
Ha sokáig szeretnéd élvezni a spárga csodás ízét, készíts belőle savanyúságot! A fermentálás egyszerű, a végeredmény pedig ízletes.
Kóstoltad már az illatos, zamatos bodzadzsemet? Ha nem, itt az ideje! Ezt ráadásul nem kell órákig főzni.
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.
Kinyitottak az eperföldek, de a járvány miatt figyelj az óvintézkedésekre!
A házi, zamatos eperlekvárnak nincs párja. Ha betartasz néhány szabályt, a következő szezonig is eláll.
Miért vennéd meg méregdrágán a különleges aromájú fenyőrügyszirupot, ha otthon pofonegyszerűen és fillérekből elkészítheted?
Nyílik az illatos bodza, így már most hozzáfoghatsz a szörp elkészítéshez, hogy legyen egész évre elegendő.
Már elkészítheted a tavasz első szörpjét, pitypangból isteni szirupot főzhetsz.
Birsalmából nagyon egyszerű lekvárt főzni, mert a benne található pektinnek köszönhetően gyorsan és könnyen besűrűsödik.
A birsalmasajt régimódi, ám megunhatatlan édesség, ősszel és télen gasztroajándéknak is kiváló.
Sütibe, palacsintába, kenyérre is tökéletes a házi feketebodza-lekvár. Ráadásul ingyen juthatsz hozzá a fő hozzávalóhoz.
Ha még van hely a kamrádban, feltétlenül sorakoztass a polcra néhány üveg körtebefőttet!
A fügés szilvachutney igazi kulináris élmény, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont feldobja az egyszerű ételeket is.
Ha idén lemaradtál a bodzavirágokról, készíts zamatos szörpöt a bogyókból!
A mézédes, kellemes zamatú fügéből mennyei lekvárt főzhetsz. A különleges csemege ajándéknak is kitűnő.