Isteni gyömbéres rebarbaralekvár házilag: villámgyorsan elkészül ez a változat
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.

Bár a rebarbarából önmagában is főzhetsz ízletes lekvárt, még jobb lesz a végeredmény, ha gyümölcsöt is teszel hozzá. Rakhatsz hozzá almát, cseresznyét, málnát, de talán eperrel a legfinomabb. Ha befőzőcukrot használsz, sokkal gyorsabban végzel, elég pár percig főzni a lekvárt. Ügyelj a tisztaságra, és akkor a tartósítószert is elfelejtheted.
Gyömbéres rebarbaralekvár
Hozzávalók
- 80 kg rebarbara
- 60 dkg eper
- 65 dkg befőzőcukor
- 5 dkg gyömbér
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
Az üvegeket alaposan mosd el, majd tedd a mikróba, és a legmagasabb fokozatra kapcsolva sterilizáld egy percig. Ezt követően rakd száraz, tiszta konyharuhára.
Az epret jól mosd meg, a szárrészt távolítsd el, és felezd el, a nagyobbakat negyedeld. A rebarbara külső héját nem szükséges lehúzni. Vágd körülbelül másfél centis darabokra.
Rakd a rebarbarát és az epret is egy nagyobb lábosba, szórd hozzá a befőzőcukrot, ízesítsd a citrom levével, a vaníliával és a megtisztított, feldarabolt gyömbérrel, majd állandóan kevergetve forrald fel.
Főzd még forrástól számítva egy-két percig. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted. Kanalazd tele a befőttesüvegeket, zárd le légmentesen, majd állítsd fejre öt-tíz percre, és hagyd a száraz dunsztban kihűlni.
A rebarbarából és az eperből kompótot is főzhetsz, ráadásul a túlérett gyümölcs is mehet bele!

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept