Isteni gyömbéres rebarbaralekvár házilag: villámgyorsan elkészül ez a változat
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.

rebarbaralekvar
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

Kate Moss mindenkit meglepett: elegáns ékszereket inspirált a vagányságáról híres 46 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a rebarbarából önmagában is főzhetsz ízletes lekvárt, még jobb lesz a végeredmény, ha gyümölcsöt is teszel hozzá. Rakhatsz hozzá almát, cseresznyét, málnát, de talán eperrel a legfinomabb. Ha befőzőcukrot használsz, sokkal gyorsabban végzel, elég pár percig főzni a lekvárt. Ügyelj a tisztaságra, és akkor a tartósítószert is elfelejtheted.

Gyömbéres rebarbaralekvár

Hozzávalók:

  • 80 kg rebarbara
  • 60 dkg eper
  • 65 dkg befőzőcukor
  • 5 dkg gyömbér
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd tedd a mikróba, és a legmagasabb fokozatra kapcsolva sterilizáld egy percig. Ezt követően rakd száraz, tiszta konyharuhára. 
Az epret jól mosd meg, a szárrészt távolítsd el, és felezd el, a nagyobbakat negyedeld. A rebarbara külső héját nem szükséges lehúzni. Vágd körülbelül másfél centis darabokra.
 

Rakd a rebarbarát és az epret is egy nagyobb lábosba, szórd hozzá a befőzőcukrot, ízesítsd a citrom levével, a vaníliával és a megtisztított, feldarabolt gyömbérrel, majd állandóan kevergetve forrald fel.
Főzd még forrástól számítva egy-két percig. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted. Kanalazd tele a befőttesüvegeket, zárd le légmentesen, majd állítsd fejre öt-tíz percre, és hagyd a száraz dunsztban kihűlni.
A rebarbarából és az eperből kompótot is főzhetsz, ráadásul a túlérett gyümölcs is mehet bele!

Ezt is szeretjük