Isteni gyömbéres rebarbaralekvár házilag: villámgyorsan elkészül ez a változat
Ha még nem kóstoltad a rebarbaralekvárt, itt az ideje! Ha pedig már tudod, hogy milyen, úgyis elteszel néhány üveggel.

rebarbaralekvar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a rebarbarából önmagában is főzhetsz ízletes lekvárt, még jobb lesz a végeredmény, ha gyümölcsöt is teszel hozzá. Rakhatsz hozzá almát, cseresznyét, málnát, de talán eperrel a legfinomabb. Ha befőzőcukrot használsz, sokkal gyorsabban végzel, elég pár percig főzni a lekvárt. Ügyelj a tisztaságra, és akkor a tartósítószert is elfelejtheted.

Gyömbéres rebarbaralekvár

Hozzávalók:

  • 80 kg rebarbara
  • 60 dkg eper
  • 65 dkg befőzőcukor
  • 5 dkg gyömbér
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd tedd a mikróba, és a legmagasabb fokozatra kapcsolva sterilizáld egy percig. Ezt követően rakd száraz, tiszta konyharuhára. 
Az epret jól mosd meg, a szárrészt távolítsd el, és felezd el, a nagyobbakat negyedeld. A rebarbara külső héját nem szükséges lehúzni. Vágd körülbelül másfél centis darabokra.
 

Rakd a rebarbarát és az epret is egy nagyobb lábosba, szórd hozzá a befőzőcukrot, ízesítsd a citrom levével, a vaníliával és a megtisztított, feldarabolt gyömbérrel, majd állandóan kevergetve forrald fel.
Főzd még forrástól számítva egy-két percig. Ha szeretnéd, botmixerrel teljesen pépesítheted. Kanalazd tele a befőttesüvegeket, zárd le légmentesen, majd állítsd fejre öt-tíz percre, és hagyd a száraz dunsztban kihűlni.
A rebarbarából és az eperből kompótot is főzhetsz, ráadásul a túlérett gyümölcs is mehet bele!

Ezt is szeretjük