Régimódi diólikőr zöld dióból: most tedd el az éves adagot
Ha most elkészíted a zölddió-likőrt, ősz végén élvezheted csodás ízét.

zolddio-likor
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne dobd ki a fáról lehullott zöld diót, készíts inkább belőle zamatos likőrt! Fontos, hogy addig használd fel, amíg puha. A hozzávalókat egy ötliteres üvegbe rétegezd. A legjobb vodkát használni, annak semleges íze miatt, de a szilva vagy almapálinka is jó lehet.

Diólikőr zöld dióból

Hozzávalók:

  • 75 dkg cukor
  • 30 db zöld dió
  • 8 db szegfűszeg
  • 1.5 l pálinka vagy vodka
  • 2 rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A zöld diót jól mosd meg, majd vágd fel négy részre. Ehhez a művelethez érdemes gumikesztyűt húzni. A feldarabolt diókat rakd egy nagy befőttesüvegbe, öntsd le pálinkával vagy vodkával. Fedd le, rakd száraz helyre, és érleled négy héten át, közben legalább hetente rázogasd meg.

Ezt követően keverd hozzá a cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, vaníliával, és pihentesd még két hétig. Közben továbbra is rázogasd át hetente. Az érlelési idő után sűrű szövésű hálón vagy kisebb lyukú szűrőn keresztül szűrd át mutatós üvegekbe, és tárold száraz, hűvös helyen. 
Most van a meggy szezonja is, isteni házi likőrt is készíthetsz a savanykás gyümölcsből. 

Ezt is szeretjük