Házi csemege uborka sok kaporral és fokhagymával: így lesz finom ropogós
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.

csemege-uborka-recept
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Okos fényvédő kencék, melyek a bőröregedést is lassítják: óvják és támogatják a bőrt »

Az 53 éves Pamela Anderson éppolyan dögös, mint a ’90-es években: a Baywatch sztárja most táskákat népszerűsít »

Ultranőies szalmakalapok nyárra, árakkal és lelőhelyekkel: divatosak és feldobják a megjelenést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csemege uborkát eltenni többféleképpen lehet, hidegen gyerekjáték! Még a felöntőlevet sem kell felforralni, és a dunsztolást is megúszod. Fontos, hogy csak ép, egészséges uborkát válogass össze. Ha kevés borként is teszel a felöntőléhez, sokáig megőrzi szép színét, és ropogós marad. 

Házi csemege uborka

Hozzávalók:

  • 2.5 kg uborka
  • 3 dl víz
  • 2 dl ecet
  • 3 evőkanál
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag kapor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál bors
  • 1 mokkáskanál borkén
Recept idők

Az üvegeket sterilizáld, a legegyszerűbb, ha mikróban a legmagasabb fokozaton járatod egy percig, esetleg mosogatógépbe teszed. Az uborkákat alaposan dörzsöld meg. Ha lehet, kefe helyett új dörzsiszivacsot használj. Jól mosd meg, majd hagyd lecsöpögni. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a borként, a sót és a cukrot. Ne lepődj meg, a lé pezsegni fog. 
 

 Az üveg aljába tegyél kaprot, majd rendezd el benne szorosan az uborkákat. Rakj melléjük fokhagymát, mustármagot, babérlevelet, borsot. Öntsd fel annyi ecetes lével, hogy mindent ellepjen. A tetőt csavard az üvegre. Takard le konyharuhával, és pihentesd egy éjszakán át, majd másnap mehet is a polcra. Érleld legalább egy hónapig, utána bontsd csak fel. Ha gyöngyözni kezd, ne ijedj meg, nincs baja!
Ha napokig jó meleg lesz, hozzáfoghatsz a kovászos uborka eltevéséhez is. 

Ezt is szeretjük