Ropogós házi csalamádé: tele jóféle, friss zöldségekkel
Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!

hazi-csalamade-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi csalamádéban az a jó, hogy csupa olyan zöldség kerülhet bele, ami éppen kéznél van, és mindenki szereti. Mivel nyersen teszed az üvegbe, rengeteg vitamin marad benne, így különösen jól jön télire. Ezzel a módszerrel nem is megy el sok időd. 

Házi csalamádé

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db közepes uborka
  • 2 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg
  • 2 dl 20%-os ecet
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál citromsav
  • 1 evőkanál bors
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A káposztát, a répát és az uborkát gyaluld le, a hagymát és a paprikát vágd fel. Tedd a zöldségeket egy nagy edénybe.

Rakd egy tálba a cukrot, keverd hozzá a sót, a citromsavat és a nátrium-benzoátot, majd add hozzá az ecetet. Amikor a cukor és a só feloldódik, öntsd le vele a zöldségeket, rakd hozzá a borsot, a babérlevelet, és letakarva pihentesd legalább egy éjszakán át.
 

A dunsztosüvegeket jól mosd el, sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. Pakold meg jól a zöldségekkel, és önts mindegyikre levet. Zárd le légmentesen, és rakd hűvös helyre. Felbontás után a hűtőben tárold. 
Ecetes paprikát is készíthetsz otthon. Nagyon egészséges, és C-vitaminban gazdag. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük