Ropogós házi csalamádé: tele jóféle, friss zöldségekkel

Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!

hazi-csalamade-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi csalamádéban az a jó, hogy csupa olyan zöldség kerülhet bele, ami éppen kéznél van, és mindenki szereti. Mivel nyersen teszed az üvegbe, rengeteg vitamin marad benne, így különösen jól jön télire. Ezzel a módszerrel nem is megy el sok időd. 

Házi csalamádé

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 db közepes uborka
  • 2 db paprika
  • 1 db sárgarépa
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg
  • 2 dl 20%-os ecet
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál citromsav
  • 1 evőkanál bors
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A káposztát, a répát és az uborkát gyaluld le, a hagymát és a paprikát vágd fel. Tedd a zöldségeket egy nagy edénybe.

Rakd egy tálba a cukrot, keverd hozzá a sót, a citromsavat és a nátrium-benzoátot, majd add hozzá az ecetet. Amikor a cukor és a só feloldódik, öntsd le vele a zöldségeket, rakd hozzá a borsot, a babérlevelet, és letakarva pihentesd legalább egy éjszakán át.
 

A dunsztosüvegeket jól mosd el, sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. Pakold meg jól a zöldségekkel, és önts mindegyikre levet. Zárd le légmentesen, és rakd hűvös helyre. Felbontás után a hűtőben tárold. 
Ecetes paprikát is készíthetsz otthon. Nagyon egészséges, és C-vitaminban gazdag. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük