Házi feketeribizli-szörp: forralás nélkül is sokáig eláll
A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Diana hercegné imádta ezt a vagány dzsekit, most újra divatos: emlékszel még a baseball- és bomberfazonra? »
- Nőiesen telt, párnás a hasa, és a Victoria’s Secret modellje: már nem csak sovány nőkkel reklámozza fehérneműit a márka »
- Újra divatos a vastag nyaklánc: nem lesz giccses a feltűnő fuksz, ha így viseled »
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Valódi női testek este, vetkőzés után
- Heti horoszkóp április 19-től 25-ig: a Halak örömhírt, a Kos ezernyi bókot kap
A házi feketeribizli-szörp sokkal zamatosabb, mint a bolti. Ha vashiányban szenvedsz, érdemes minél több üveggel eltenni. A legnagyobb kihívás benne a ribizliszemek leszedése. Ezt a műveletet lehetőleg kesztyűben végezd, mert összefogja a kezed. Ez a legegyszerűbb változat, hisz még főzni sem kell. Egy liter ribizliléhez körülbelül másfél kiló gyümölcs szükséges.
Feketeribizli-szörp
Hozzávalók:
- 1 l feketeribizli-lé
- 1 kg cukor
- 1 l víz
- 1 teáskanál citromsav
- nátrium-benzoát
Elkészítés:
A ribizlit szemezd le, alaposan mosd meg, tedd egy tálba, és szórd meg citromsavval. Pihentesd legalább egy éjszakán át, de akár egész nap is hagyhatod, hogy levet engedjen. A kezeddel vagy krumplitörővel nyomkodd meg jól a gyümölcsöt.
Egy gézlapon vagy vászonruhán szűrd át, közben nyomkodd még ki a ribizlit, majd add hozzá a vizet és a cukrot. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, rakj hozzá kevés tartósítószert a csomagoláson leírt módon. Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd töltsd át üvegekbe, és légmentesen zárd le.
A ribizliből isteni zselét is készíthetsz, ami remegősen az igazi.
Még több recept