Házi feketeribizli-szörp: forralás nélkül is sokáig eláll
A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.

feketeribizli-szorp
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi feketeribizli-szörp sokkal zamatosabb, mint a bolti. Ha vashiányban szenvedsz, érdemes minél több üveggel eltenni. A legnagyobb kihívás benne a ribizliszemek leszedése. Ezt a műveletet lehetőleg kesztyűben végezd, mert összefogja a kezed. Ez a legegyszerűbb változat, hisz még főzni sem kell. Egy liter ribizliléhez körülbelül másfél kiló gyümölcs szükséges. 

Feketeribizli-szörp

Hozzávalók:

  • 1 l feketeribizli-lé
  • 1 kg cukor
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • nátrium-benzoát
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit szemezd le, alaposan mosd meg, tedd egy tálba, és szórd meg citromsavval. Pihentesd legalább egy éjszakán át, de akár egész nap is hagyhatod, hogy levet engedjen. A kezeddel vagy krumplitörővel nyomkodd meg jól a gyümölcsöt.

Egy gézlapon vagy vászonruhán szűrd át, közben nyomkodd még ki a ribizlit, majd add hozzá a vizet és a cukrot. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, rakj hozzá kevés tartósítószert a csomagoláson leírt módon. Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd töltsd át üvegekbe, és légmentesen zárd le.
A ribizliből isteni zselét is készíthetsz, ami remegősen az igazi. 

Ezt is szeretjük