Fermentált spárga jó roppanósan: így sokáig eláll az egészséges zöldség
Ha sokáig szeretnéd élvezni a spárga csodás ízét, készíts belőle savanyúságot! A fermentálás egyszerű, a végeredmény pedig ízletes.

fermentalt-sparga
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Teltebb, puha ajkak irritáció nélkül: hialuronsavas volumennövelő ajakápolót teszteltünk »

Phil Collins lánya a modern Audrey Hepburn: a 31 éves Lily Collins irtó sikkes és megkapóan nőies »

Szépen formálja a csípőt és feszesebbé teszi a kontúrokat: csak napi 20 perc, és az eredmény nem marad el »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fermentálás az egyik legősibb technika az ételek tartósítására, és ismét egyre felkapottabb. Nem véletlen, hisz egészséges, emészthetőbbé teszi az ételeket. Figyelj, hogy a vizet ne öntsd túl melegen a zöldségekre, különben kiölheted a savanyítást segítő baktériumokat az üvegből. A spárga fás részét tedd félre, és főzz belőle isteni krémlevest. 

Fermentált spárga

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 1 db citrom
  • 1 csokor kapor
  • 2.5 dkg
  • 2 teáskanál mustármag
  • 4 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd mikróban vagy mosogatógépben sterilizáld. A spárga fás részeit távolítsd el, és mosd meg. Forralj fel egy liter vizet, add hozzá a sót, melegítsd forráspontig, majd várd meg, míg lehűl. 


Rendezd viszonylag szorosan a spárgákat az üvegbe, szórd a zöldségre a mustármagot, a fokhagymát, tedd hozzá a kaprot és az alaposan megtisztított, felkarikázott citromot. Öntsd rá a levet, majd rakj nehezéket a tetejére. Így biztos, hogy a spárgák végig a vízben maradnak. Helyezd az üveget egy tálcára, mert a lé könnyen kifolyhat. Ha szükséges, önts még hozzá vizet. Érleled egy hétig, majd tedd hűtőbe. 
A káposzta is tökéletes fermentálva, ráadásul egész évben elkészítheted.

Ezt is szeretjük