Hagymás, fügés szilvachutney: egyszerre édes, savanykás és fűszeres
A fügés szilvachutney igazi kulináris élmény, amit egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont feldobja az egyszerű ételeket is.

fuges-szilvas-chutney
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most érik a füge és a szilva, a két édes gyümölcs együtt tökéletes alapanyaga a chutney-nak. A fűszeres, egyszerre édes és sós szósz jól illik a húsokhoz, a sajtokhoz és a salátákhoz. Néhány napig pihentesd, mert sokkal finomabb, mint frissen. A chutney-t lehetőleg vastag falú edényben főzd.

Fügés szilvachutney

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 12 db füge
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl balzsamecet
  • 2 db lilahagyma
  • 1 teáskanál vaj
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymát aprítsd fel, a fügét vágd kisebb darabokra, a szilvát magozd ki. Egy serpenyőben vagy egy lábosban hevítsd fel a vajat, majd dinszteld meg rajta a hagymát. Rakd hozzá a gyümölcsöket, a cukrot, majd öntsd hozzá a balzsamecetet. Főzd bő egy órán át, közben többször kevergesd meg, nehogy leégjen. A vége felé fűszerezd sóval, borssal, szegfűszeggel, csillagánizzsal. Akkor jó, amikor sűrű és a lekvárhoz hasonló az állaga. Ha túl darabosnak találod, pépesítsd botmixerrel. Várd meg, míg kihűl, majd kanalazd kisebb üvegekbe. Hűtőszekrényben több hétig eláll. 
Az édes fügelekvár is mennyei. Most könnyen hozzájuthatsz a fügéhez, ne hagyd ki! 

Ezt is szeretjük