Házi gyömbéres mentaszörp egyszerűen: ez tényleg felfrissít majd a kánikulában
Jó, ha már most felkészülsz a forró nyári napokra! Készíts zamatos, házi mentaszörpöt gyömbérrel és citrommal megbolondítva!

gyomberes-mentaszorp-recept
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez még dínós pulcsiban is dögös: csak ritkán láthatjuk ennyire felöltözve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mentát és a gyömbért külön-külön is szeretjük. Egészségvédő hatásuk miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani mindkettőt különféle formában. A citrommal együtt még jobban segítik az emésztést, a belőlük készülő szörp pedig hűsít és vitalizál. A szirup remek alapja a különféle limonádéknak, koktéloknak. Az üdítőkbe érdemes még friss mentaleveleket és citromkarikákat is tenni. Amennyiben nem télire szánod, dunsztolni sem kell. 

Gyömbéres mentaszörp

Hozzávalók:

  • 2 bögre mentalevél
  • 2 kg cukor
  • 2 l víz
  • 2 db citrom
  • 5 dkg citromsav
  • 3 szelet gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, és sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. A mentát tépkedd le a száráról, és alaposan mosd meg. Öntsd egy nagyobb lábosba a vizet, add hozzá a cukrot, a mentát, karikázd bele a citromot, tégy hozzá két-három szelet gyömbért, és öntsd hozzá a citromsavat. Kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Forrástól számítva öt-tíz percig főzd.

Állítsd egy vízzel félig töltött tepsibe a tiszta üvegeket, és kezdd melegíteni. Ha elég forró, szűrd le a szörpöt, és öntsd az üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejtetőre 10 percre, majd tedd dunsztba, azaz jól takard be pléddel, és úgy hagyd kihűlni. Ha felbontod, feltétlenül rakd a hűtőbe.
Még eperszörpöt is tehetsz el télire. Ráadásul egyúttal a lekvárkészítést is lerendezheted. 

Ezt is szeretjük