A 8 legfinomabb nyári lekvár: nagyiféle és különleges is van közte
Már javában tombol a gyümölcsszezon, így most érdemes a kamrapolcot finomabbnál finomabb házi lekvárokkal, dzsemekkel feltölteni!

sargabaracklekvar-kepesbe
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érik a sárgabarack, de még van eper, málna, ribizli, hamarosan itt lesz a szilva, az áfonya és a szeder szezonja. Ha már sokat ettél belőlük, mentsd át csodás ízüket a gyümölcsszegény hónapokra! A házi készítésű lekvárok, dzsemek sokkal zamatosabbak, mint a boltiak. 

Egy kis odafigyeléssel tartósítószer nélkül is megúszhatod az eltevést. Ennek feltétele, hogy patyolattiszta felületen dolgozz, gondosan kimosd és sterilizáld az üvegeket, illetve a fedelüket, továbbá csak egészséges gyümölcsöt válogass össze a befőzéshez. A dunsztolás is lényeges, a száraz és a nedves dunsztolás is befőttek csírátlanítását szolgálja. 

A legfinomabb nyári lekvárok

Régen a befőzési praktikák és a receptek generációról generációra szálltak. Ma is érdemes nagyanyáink tanácsait megfogadni. A hagyományos receptek mellett próbálkozz újdonságokkal is!  Kísérletezz új ízekkel, fűszerekkel, társíts bátran több gyümölcsöt. Használhatsz továbbá befőzőcukrot és dzsemfixet. Ezekkel jóval rövidebb idő alatt végezhetsz a lekvárkészítéssel, illetve nincs szükség annyi cukorra sem. Összegyűjtöttük kedvenc receptjeinket, te is válogass közülük! 

Ezt is szeretjük