A 8 legfinomabb piskóta receptje: olajos, vizes, hattojásos

Az igazán jól sikerült piskóta légies, könnyű és magas. Mindegy, hogy melyik receptet választod, néhány trükkel a tiéd is tökéletes lesz.

A legfinomabb piskóták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A piskóta nagy kedvenc, megszámlálhatatlan variációban létezik, ám az elkészítésétől sokan félnek. Tényleg van néhány szabály, amit feltétlenül be kell tartani a sikerért. Figyelj, hogy a fehérjébe ne kerüljön tojássárga, különben csak nagy nehezen tudod felverni. Érdemes a lisztet átszitálni, mert így levegősebb, lazább szerkezetű lesz a tészta. Fontos az is, hogy jól keverd ki a masszát, és sütés közben ne nyitogasd a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. A klasszikus változat sütőpor nélkül is szép magasra feljön.  

A hattojásos piskóta mellett érdemes próbálkozni az olajos és a vizes változattal is. Ezek kevésbé kényesek, így kezdőknek kifejezetten ajánlottak. Minden piskótába kerülhet friss vagy mirelit gyümölcs, de a sütit turbózhatod különféle öntetekkel is.

A legfinomabb piskóták 

Izgalmasabbá teheted a piskótát azzal, ha kakaót vagy diót keversz a tésztába. Ha tökéletes tortaalapot keresel, akkor is bátran válaszd a piskótát. Ha pedig még több ötletre vágysz, nézd meg a galériát csábító képekkel, kipróbált receptekkel! 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük