A 8 legfinomabb piskóta receptje: olajos, vizes, hattojásos

Az igazán jól sikerült piskóta légies, könnyű és magas. Mindegy, hogy melyik receptet választod, néhány trükkel a tiéd is tökéletes lesz.

hattojasas-piskota-kepesbe
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskóta nagy kedvenc, megszámlálhatatlan variációban létezik, ám az elkészítésétől sokan félnek. Tényleg van néhány szabály, amit feltétlenül be kell tartani a sikerért. Figyelj, hogy a fehérjébe ne kerüljön tojássárga, különben csak nagy nehezen tudod felverni. Érdemes a lisztet átszitálni, mert így levegősebb, lazább szerkezetű lesz a tészta. Fontos az is, hogy jól keverd ki a masszát, és sütés közben ne nyitogasd a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. A klasszikus változat sütőpor nélkül is szép magasra feljön.  

A hattojásos piskóta mellett érdemes próbálkozni az olajos és a vizes változattal is. Ezek kevésbé kényesek, így kezdőknek kifejezetten ajánlottak. Minden piskótába kerülhet friss vagy mirelit gyümölcs, de a sütit turbózhatod különféle öntetekkel is.

A legfinomabb piskóták 

Izgalmasabbá teheted a piskótát azzal, ha kakaót vagy diót keversz a tésztába. Ha tökéletes tortaalapot keresel, akkor is bátran válaszd a piskótát. Ha pedig még több ötletre vágysz, nézd meg a galériát csábító képekkel, kipróbált receptekkel! 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük