Házi málnaszörp, ahogy a nagyi készítette: hőkezelve biztosan sokáig eláll
Ha betartasz néhány szabályt, a zamatos málnaszörp tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ne csak nyáron élvezd a málna csodás ízét, mentsd át télre is! Ez a szirup nem tartalmaz tartósítószert, ezért fontos, hogy a szörpbe csak egészséges gyümölcsök kerüljenek, az üvegeket pedig sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben.
Házi málnaszörp
Hozzávalók:
- 3 kg málna
- 2.5 l víz
- 2 kg cukor
- 1 teáskanál citromsav
Elkészítés:
A málnát válogasd át, hibás szemeket ne tegyél szörpbe. Óvatosan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Kis lángon főzd 20 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Szűrd le a levet vékony tüllön vagy kisebb lyukú szűrőn, passzírozd át jól a gyümölcsöt.
Tedd vissza a tűzre, add hozzá a citromsavat, a cukrot, és főzd addig, amíg fel nem oldódik. Töltsd a szirupot a sterilizált, felforrósított üvegekbe, zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, és takard be plédekkel. Várd meg, míg a szörp körülbelül két nap alatt kihűl, és tedd az üvegeket a polcokra.
A málna a házi készítésű joghurtos fagyiba is kitűnő, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept