Házi málnaszörp, ahogy a nagyi készítette: hőkezelve biztosan sokáig eláll

Ha betartasz néhány szabályt, a zamatos málnaszörp tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont.

Házi málnaszörp receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak nyáron élvezd a málna csodás ízét, mentsd át télre is! Ez a szirup nem tartalmaz tartósítószert, ezért fontos, hogy a szörpbe csak egészséges gyümölcsök kerüljenek, az üvegeket pedig sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. 

Házi málnaszörp

Hozzávalók

  • 3 kg málna
  • 2.5 l víz
  • 2 kg cukor
  • 1 teáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

A málnát válogasd át, hibás szemeket ne tegyél szörpbe. Óvatosan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Kis lángon főzd 20 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Szűrd le a levet vékony tüllön vagy kisebb lyukú szűrőn, passzírozd át jól a gyümölcsöt.

Tedd vissza a tűzre, add hozzá a citromsavat, a cukrot, és főzd addig, amíg fel nem oldódik. Töltsd a szirupot a sterilizált, felforrósított üvegekbe, zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, és takard be plédekkel. Várd meg, míg a szörp körülbelül két nap alatt kihűl, és tedd az üvegeket a polcokra.
A málna a házi készítésű joghurtos fagyiba is kitűnő, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. 

Ezt is szeretjük