Házi málnaszörp, ahogy a nagyi készítette: hőkezelve biztosan sokáig eláll

Ha betartasz néhány szabályt, a zamatos málnaszörp tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont.

malnaszorp
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak nyáron élvezd a málna csodás ízét, mentsd át télre is! Ez a szirup nem tartalmaz tartósítószert, ezért fontos, hogy a szörpbe csak egészséges gyümölcsök kerüljenek, az üvegeket pedig sterilizáld mikróban vagy mosogatógépben. 

Házi málnaszörp

Hozzávalók

  • 3 kg málna
  • 2.5 l víz
  • 2 kg cukor
  • 1 teáskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

A málnát válogasd át, hibás szemeket ne tegyél szörpbe. Óvatosan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd hozzá a vizet. Kis lángon főzd 20 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Szűrd le a levet vékony tüllön vagy kisebb lyukú szűrőn, passzírozd át jól a gyümölcsöt.

Tedd vissza a tűzre, add hozzá a citromsavat, a cukrot, és főzd addig, amíg fel nem oldódik. Töltsd a szirupot a sterilizált, felforrósított üvegekbe, zárd le jól. Állítsd fejre 10 percre, és takard be plédekkel. Várd meg, míg a szörp körülbelül két nap alatt kihűl, és tedd az üvegeket a polcokra.
A málna a házi készítésű joghurtos fagyiba is kitűnő, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük