Levendulás sárgabaracklekvár egyszerűen: tartósítószer nélkül készül

Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!

levendulas-baracklekvar
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem múlhat el a július baracklekvár befőzése nélkül! Mennyivel könnyebb helyzetben vagyunk, mint anno dédanyáink, hisz a befőzőcukor vagy a dzsemfix segítségével jelentősen egyszerűbb, gyorsabb, izzadtságmentes a lekvárkészítés. A klasszikus baracklekvárt próbáld ki levendulával megbolondítva, a két kedvenc jól illik egymáshoz! Néhány apróságra azonban ügyelni kell, ilyen a tisztaság. Feltétlenül sterilizáld az üveget, és figyelj, hogy ne kerüljön a lekvárba szennyeződés.

Levendulás sárgabaracklekvár

Hozzávalók

  • 2.5 kg sárgabarack
  • 70 dkg cukor
  • 5 evőkanál levendula
  • 2 csomag dzsemfix
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackokat alaposan mosd meg, a hibás részeket távolítsd el. Forralj vizet egy lábosban, majd rakd bele pár pillanatra a gyümölcsöket. Így könnyebben le tudod húzni a barack héját. 
 

A gyümölcsöket vágd kisebb darabokra, majd pépesítsd botmixerrel. Tedd át egy lábosba, rakd hozzá a levendulát, a citromlevet, és állandóan kevergetve forrald fel. Add hozzá a cukrot és a dzsemfixet, majd főzd három percig. Töltsd a lekvárt mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe, és jól zárd le. Állítsd fejre öt-tíz percre. Ha biztosra akarsz menni, rakd plédek, paplanok közé egy-két napra, amíg kihűlnek, majd tárold a lekvárt száraz, hűvös helyen.  
A sárgabarack gombócba is tökéletes. Készítsd el otthon, egyszerűbb, mint gondolnád!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük