Levendulás sárgabaracklekvár egyszerűen: tartósítószer nélkül készül
Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!
Nem múlhat el a július baracklekvár befőzése nélkül! Mennyivel könnyebb helyzetben vagyunk, mint anno dédanyáink, hisz a befőzőcukor vagy a dzsemfix segítségével jelentősen egyszerűbb, gyorsabb, izzadtságmentes a lekvárkészítés. A klasszikus baracklekvárt próbáld ki levendulával megbolondítva, a két kedvenc jól illik egymáshoz! Néhány apróságra azonban ügyelni kell, ilyen a tisztaság. Feltétlenül sterilizáld az üveget, és figyelj, hogy ne kerüljön a lekvárba szennyeződés.
Levendulás sárgabaracklekvár
Hozzávalók
- 2.5 kg sárgabarack
- 70 dkg cukor
- 5 evőkanál levendula
- 2 csomag dzsemfix
- 1 db citrom
Elkészítés:
A sárgabarackokat alaposan mosd meg, a hibás részeket távolítsd el. Forralj vizet egy lábosban, majd rakd bele pár pillanatra a gyümölcsöket. Így könnyebben le tudod húzni a barack héját.
A gyümölcsöket vágd kisebb darabokra, majd pépesítsd botmixerrel. Tedd át egy lábosba, rakd hozzá a levendulát, a citromlevet, és állandóan kevergetve forrald fel. Add hozzá a cukrot és a dzsemfixet, majd főzd három percig. Töltsd a lekvárt mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe, és jól zárd le. Állítsd fejre öt-tíz percre. Ha biztosra akarsz menni, rakd plédek, paplanok közé egy-két napra, amíg kihűlnek, majd tárold a lekvárt száraz, hűvös helyen.
A sárgabarack gombócba is tökéletes. Készítsd el otthon, egyszerűbb, mint gondolnád!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept