Levendulás sárgabaracklekvár egyszerűen: tartósítószer nélkül készül
Ha a klasszikus sárgabaracklekvárt feldobnád egy kicsit, bolondítsd meg levendulával!

levendulas-baracklekvar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem múlhat el a július baracklekvár befőzése nélkül! Mennyivel könnyebb helyzetben vagyunk, mint anno dédanyáink, hisz a befőzőcukor vagy a dzsemfix segítségével jelentősen egyszerűbb, gyorsabb, izzadtságmentes a lekvárkészítés. A klasszikus baracklekvárt próbáld ki levendulával megbolondítva, a két kedvenc jól illik egymáshoz! Néhány apróságra azonban ügyelni kell, ilyen a tisztaság. Feltétlenül sterilizáld az üveget, és figyelj, hogy ne kerüljön a lekvárba szennyeződés.

Levendulás sárgabaracklekvár

Hozzávalók:

  • 2.5 kg sárgabarack
  • 70 dkg cukor
  • 5 evőkanál levendula
  • 2 csomag dzsemfix
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A sárgabarackokat alaposan mosd meg, a hibás részeket távolítsd el. Forralj vizet egy lábosban, majd rakd bele pár pillanatra a gyümölcsöket. Így könnyebben le tudod húzni a barack héját. 
 

A gyümölcsöket vágd kisebb darabokra, majd pépesítsd botmixerrel. Tedd át egy lábosba, rakd hozzá a levendulát, a citromlevet, és állandóan kevergetve forrald fel. Add hozzá a cukrot és a dzsemfixet, majd főzd három percig. Töltsd a lekvárt mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe, és jól zárd le. Állítsd fejre öt-tíz percre. Ha biztosra akarsz menni, rakd plédek, paplanok közé egy-két napra, amíg kihűlnek, majd tárold a lekvárt száraz, hűvös helyen.  
A sárgabarack gombócba is tökéletes. Készítsd el otthon, egyszerűbb, mint gondolnád!

Ezt is szeretjük