Aranyat érő erdélyi fenyőrügyszirup: sütikbe, limonádékba és immunerősítőnek
Miért vennéd meg méregdrágán a különleges aromájú fenyőrügyszirupot, ha otthon pofonegyszerűen és fillérekből elkészítheted?

fenyorugyszirup
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az erdélyiek igazi csodaszerként tekintenek a fenyőrügyszirupra, amit most könnyedén elkészíthetsz. Jól jön, ha megfázol, köhögsz, vagy a hörgőiddel van probléma. Továbbá feldobhatod vele a sütiket, a palacsintákat, a limonádét, de még a vadhúsokat is. Kösd össze egy kellemes sétával, és szerezd be mielőbb a luc- vagy az erdei fenyő értékes rügyeit. 

fenyoszirup-recept
Fotó: gigello

Fenyőrügyszirup

Hozzávalók:

  • 4 marék fenyőrügy
  • 1 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sziruphoz lehetőleg világosabb színű, 3-7 centis rügyeket gyűjts. Alaposan mosd meg és szárítsd meg, vagy törölgesd le róluk a nedvességet. Vegyél elő egy tiszta dunsztosüveget, és alulra rakj cukrot, majd rétegezd a rügyekkel felváltva. Figyelj, hogy a tetejére cukor kerüljön.


Pihentesd lefedve szobahőmérsékleten. Ne lepődj meg, mert a színe és az állaga is folyamatosan változik. Néhány nap múlva a cukor elkezd olvadni, majd a rügyek bebarnulnak. Érleld egy hónapig, néha kevergesd meg, majd amikor már szirupszerű, szűrd le, és lezárva tárold hűvös helyen. 
A mentaszirupot készítsd el otthon, és dobd fel vele a limonádédat vagy a koktélodat! 

Ezt is szeretjük