Aranyat érő erdélyi fenyőrügyszirup: sütikbe, limonádékba és immunerősítőnek
Miért vennéd meg méregdrágán a különleges aromájú fenyőrügyszirupot, ha otthon pofonegyszerűen és fillérekből elkészítheted?

fenyorugyszirup
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

15 perces kalóriaégető kardió kezdőknek: jól fogsz mulatni közben »

5 trend, amitől még nőiesebbek a nyári topok: divatos darabok árakkal és lelőhelyekkel »

A 69 éves Jane Seymour elképesztően dögös: formás alakja plasztika nélkül olyan, amilyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az erdélyiek igazi csodaszerként tekintenek a fenyőrügyszirupra, amit most könnyedén elkészíthetsz. Jól jön, ha megfázol, köhögsz, vagy a hörgőiddel van probléma. Továbbá feldobhatod vele a sütiket, a palacsintákat, a limonádét, de még a vadhúsokat is. Kösd össze egy kellemes sétával, és szerezd be mielőbb a luc- vagy az erdei fenyő értékes rügyeit. 

fenyoszirup-recept
Fotó: gigello

Fenyőrügyszirup

Hozzávalók:

  • 4 marék fenyőrügy
  • 1 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sziruphoz lehetőleg világosabb színű, 3-7 centis rügyeket gyűjts. Alaposan mosd meg és szárítsd meg, vagy törölgesd le róluk a nedvességet. Vegyél elő egy tiszta dunsztosüveget, és alulra rakj cukrot, majd rétegezd a rügyekkel felváltva. Figyelj, hogy a tetejére cukor kerüljön.


Pihentesd lefedve szobahőmérsékleten. Ne lepődj meg, mert a színe és az állaga is folyamatosan változik. Néhány nap múlva a cukor elkezd olvadni, majd a rügyek bebarnulnak. Érleld egy hónapig, néha kevergesd meg, majd amikor már szirupszerű, szűrd le, és lezárva tárold hűvös helyen. 
A mentaszirupot készítsd el otthon, és dobd fel vele a limonádédat vagy a koktélodat! 

Ezt is szeretjük