Aranyat érő erdélyi fenyőrügyszirup: sütikbe, limonádékba és immunerősítőnek
Miért vennéd meg méregdrágán a különleges aromájú fenyőrügyszirupot, ha otthon pofonegyszerűen és fillérekből elkészítheted?

fenyorugyszirup
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az erdélyiek igazi csodaszerként tekintenek a fenyőrügyszirupra, amit most könnyedén elkészíthetsz. Jól jön, ha megfázol, köhögsz, vagy a hörgőiddel van probléma. Továbbá feldobhatod vele a sütiket, a palacsintákat, a limonádét, de még a vadhúsokat is. Kösd össze egy kellemes sétával, és szerezd be mielőbb a luc- vagy az erdei fenyő értékes rügyeit. 

fenyoszirup-recept
Fotó: gigello

Fenyőrügyszirup

Hozzávalók:

  • 4 marék fenyőrügy
  • 1 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sziruphoz lehetőleg világosabb színű, 3-7 centis rügyeket gyűjts. Alaposan mosd meg és szárítsd meg, vagy törölgesd le róluk a nedvességet. Vegyél elő egy tiszta dunsztosüveget, és alulra rakj cukrot, majd rétegezd a rügyekkel felváltva. Figyelj, hogy a tetejére cukor kerüljön.


Pihentesd lefedve szobahőmérsékleten. Ne lepődj meg, mert a színe és az állaga is folyamatosan változik. Néhány nap múlva a cukor elkezd olvadni, majd a rügyek bebarnulnak. Érleld egy hónapig, néha kevergesd meg, majd amikor már szirupszerű, szűrd le, és lezárva tárold hűvös helyen. 
A mentaszirupot készítsd el otthon, és dobd fel vele a limonádédat vagy a koktélodat! 

Ezt is szeretjük