Házi, csípős paprikakrém: olyan jó, mint az Erős Pista
A csípős paprikakrém kitűnő ízesítő a legkülönfélébb ételekhez. Otthon is egyszerűen elkészítheted.
Összesen 150 találat.
A csípős paprikakrém kitűnő ízesítő a legkülönfélébb ételekhez. Otthon is egyszerűen elkészítheted.
Az ecetes szilvával visszaidézheted a régi időket. Jól illik a sült és a rántott húsokhoz.
A kellemesen fűszeres, zamatos szederlekvárral nincs sok munka, és tartósítószer, ízfokozó sem kell bele.
Rekkenő nyári hőségben az illatos, zamatos citromszörp tökéletes üdítő, és akár most is elkészítheted az egész téli adagot is.
A zamatos házi paradicsomlé télen jól jön majd a tésztákhoz, egytálételekhez, főzelékekhez.
A lédús, édes házi káposztalátából most is kilakhatsz, de jó, ha már elteszed az első adagokat télire.
Mindig lehet fokozni az élvezetet! A meggylekvárba keverj legközelebb csokit is. Nincs az az édesszájú, aki ellenállna neki.
A házi lekvárnak nincs párja: sűrű, zamatos és nem tartalmaz tartósítószert.
A fahéjas őszibarackefőttet tartósítószer nélkül is elkészítheted, nem barnul be, és az íze is olyan, mint a friss gyümölcsé.
Gondolj már most arra, milyen jól jön majd néhány hónap múlva a zamatos házi meggyszörp. Ideje, hogy eltedd a télire valót.
A rumos meggyet nyersen is elteheted, ezzel a módszerrel igazán könnyű a befőzés.
Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.
Nem kell hosszú ideig a forró konyhában kevergetni, főzni az eperdzsemet. Így is sűrű és finom lesz.
Az ősz és a tél értékes termése a csipkebogyó, főzz belőle isteni lekvárt, ahogy nagyszüleink is tették!
Majdnem olyan, mint a lekvár! Az élénk színű, ízes szőlőzselét sokoldalúan felhasználhatod.
Üres tésztára vagy a palacsintába is tökéletes a fűszeres almalekvár, de akár egy pirítóst is feldobhatsz vele.
Amerikában a sütőtökvaj nagy őszi kedvenc. Ugyanazokkal a fűszerekkel készül, mint a sütőtökös pite.
Élvezd a füge csodás ízét télen is! Lekvárként sokáig eláll, fűszerezve még finomabb.
Spájzold be a zamatos körtét is! A legegyszerűbb, ha fűszeres befőttet készítesz belőle!
A paprikakrém még ízletesebb lesz, ha paradicsomot is teszel hozzá. Nem kerül viszont bele tartósítószer és ízfokozó.
A paradicsom és a padlizsán nagyszerű páros. Erre remek bizonyíték az erdélyiek nagy kedvence, a zakuszka.
Rakd el nyersen, fűszeres lében a paradicsomot, és egész évben friss, üde marad!
Csak kevés ideig kell főzni, így a házi paradicsomlé vitaminban gazdag, és nagyon zamatos.
A dobálós savanyúságban az az igazán nagyszerű, hogy szinte mindig más.
Ez a szilvalekvár készítésének egyik legkönnyebb módja, még kevergetni sem kell!
A hagyományos szilvabefőttnek is jót tesz, ha meglocsolod egy kis rummal. Önmagában is remek csemege, de sütikbe is kiváló.
Így készíthetsz legegyszerűbben savanyított uborkasalátát! Hagymával még jobb!
A nagyi módszere bevált, és így tényleg egyszerűen, tartósítószer nélkül készíthetsz őszibarackbefőttet.
Nemcsak eperből van Szedd magad-akció, rengeteg nyitott gyümölcsöskertet találsz az országban.
Ez a klasszikus sárgabaracklekvár pont úgy készül, ahogy a nagyi tanította. Eddig még sosem romlott meg.