Illatos, zamatos házi citromszörp: így eláll tél végéig

Rekkenő nyári hőségben az illatos, zamatos citromszörp tökéletes üdítő, és akár most is elkészítheted az egész téli adagot is.

Citromszörp receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromszörp kivételesen finom, amit elkészíteni nem nagy kihívás. A szirup tökéletes limonádéba vagy ősszel és télen akár teába is. Ha odafigyelsz a tiszta környezetre, és kidunsztolod a szörpöt, biztosan eláll tél végéig. Nem kezelt, bio citromot használj az elkészítéséhez, mert a héjából is kerül bele.

Citromszörp

Hozzávalók

  • 6 db citrom
  • 1 l víz
  • 1 kg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A citromokat áztasd langyos vízbe fél-egy órára, majd jól dörzsöld meg a mosogatószivacs dörzsis részével. Ezt követően a héjukat reszeld le. A vizet öntsd egy lábosba, kezdd melegíteni, közben fokozatosan rakd bele a cukrot, majd a citrom héját, és főzz sűrű szirupot. Hűtsd le, és keverd bele a citrom frissen facsart levét, így megmarad a C-vitamin tartalma. 

Töltsd alaposan elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Tedd párnák, plédek közé, és a dunsztban hagyd kihűlni. 
A gyömbérszörp is kitűnő nyáron és télen. Kellemesen fanyar, intenzív ízű finomság. 

Ezt is szeretjük