Illatos, zamatos házi citromszörp: így eláll tél végéig
Rekkenő nyári hőségben az illatos, zamatos citromszörp tökéletes üdítő, és akár most is elkészítheted az egész téli adagot is.
A citromszörp kivételesen finom, amit elkészíteni nem nagy kihívás. A szirup tökéletes limonádéba vagy ősszel és télen akár teába is. Ha odafigyelsz a tiszta környezetre, és kidunsztolod a szörpöt, biztosan eláll tél végéig. Nem kezelt, bio citromot használj az elkészítéséhez, mert a héjából is kerül bele.
Citromszörp
Hozzávalók
- 6 db citrom
- 1 l víz
- 1 kg cukor
Elkészítés:
A citromokat áztasd langyos vízbe fél-egy órára, majd jól dörzsöld meg a mosogatószivacs dörzsis részével. Ezt követően a héjukat reszeld le. A vizet öntsd egy lábosba, kezdd melegíteni, közben fokozatosan rakd bele a cukrot, majd a citrom héját, és főzz sűrű szirupot. Hűtsd le, és keverd bele a citrom frissen facsart levét, így megmarad a C-vitamin tartalma.
Töltsd alaposan elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Tedd párnák, plédek közé, és a dunsztban hagyd kihűlni.
A gyömbérszörp is kitűnő nyáron és télen. Kellemesen fanyar, intenzív ízű finomság.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept