Házi, zamatos eperdzsem: így készítheted el a leggyorsabban
Nem kell hosszú ideig a forró konyhában kevergetni, főzni az eperdzsemet. Így is sűrű és finom lesz.

hazi-eperdzsem
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Rákot diagnosztizáltak a 23 éves modellnél: ennek ellenére továbbra is keményen dolgozik »

A legröhejesebb farmernadrágok, amiket senkinek nem lenne szabad viselnie, mégis elterjedtek »

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A befőzés a reneszánszát éli. Szerencsére ma már nem kell órákon át szenvedni a dzsemkészítéssel, mint nagyanyáink idejében. A most érő eper ízét is sokáig élvezheted, ha ezzel a módszerrel teszed el. Érdemes a dzsemet fahéjjal és vaníliával is ízesíteni. Az üvegeket feltétlenül sterilizáld, jól elmosva, a legmagasabb fokozaton járasd a mikróban egy percig.

Házi eperdzsem

Hozzávalók 20 decihez:

  • 3 kg eper
  • 80 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, egy kicsit akár be is áztathatod. Csumázd ki, majd darabold fel a gyümölcs nagyságtól függően két-három részre. Rakd egy lábosba, és pürésítsd botmixerrel. Ha szereted, hagyhatsz benne nagyobb gyümölcsdarabokat. Add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét, és hagyd állni 15 percig.  

Szórd hozzá a dzsemfixet, kezdd melegíteni, közben folyamatosan kavard. Forrástól számítva főzd két-három percig. Töltsd a dzsemet felforrósított üvegekbe, és állítsd fejtetőre öt percre. Ha kihűlnek, pakold száraz, hűvös helyre. 
Kóstoltad már a különleges epersalsát? Ha nem, mielőbb próbáld ki! 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük