Hagymás uborkasaláta savanyítva: így marad élénkzöld
Így készíthetsz legegyszerűbben savanyított uborkasalátát! Hagymával még jobb!

Hagymás uborkasaláta savanyítva: így marad élénkzöld
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak kovászold az uborkát, rakj el savanyítva is! Nagyon finom, kemény és roppanós marad a saláta, ha ezzel az egyszerű módszerrel teszed el. Eddig mindig bevált, és nem romlott meg. Nem kell forralni a felöntőlevet, elég hidegen leborítani vele az uborkát.

Hagymás uborkasaláta

Hozzávalók:

  • 2 kg uborka
  • 12 dkg
  • 8 dl víz
  • 8 dkg cukor
  • 4 dl ecet
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál bors
  • 6 db babérlevél
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket tisztítsd meg, mosd el, majd rakd egy percre a mikróba. Borítsd konyharuhára, és várd meg, míg megszárad. Az uborkát alaposan mosd meg. A legjobb, ha beáztatod, és kicsit megdörzsölöd. Nem szükséges meghámozni. Reszeld le vékonyra az uborkagyalun, és rendezd az üvegekbe.
 

Rakj hozzá hagymát és egész borsot is. Keverd el a vizet a sóval, a cukorral, az ecettel, a szódabikarbónával, majd dobj hozzá kevés szalicilt is. A szódabikarbónától marad ropogós és élénk színű az uborka. Tégy a tetejére kevés kaprot és babérlevelet, majd öntsd rá a levet. Fontos, hogy mindent ellepjen. Zárd le celofánnal és csavarral légmentesen. Mehetnek is az üvegek a polcra.

Ezt is szeretjük