Ropogós ecetes szilva a nagyi receptje szerint: isteni téli savanyúság lehet
Ha unalmas az uborka vagy a káposzta, vesd be az ecetes szilvát! Most tedd el télire is!

ecetes-szilva
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ecetes szilva békebeli savanyúság, mindig sok üveg sorakozott belőle a nagyi kamrapolcán. Egyáltalán nem okozhat nagy kihívást az elkészítése. Nem tévedés, a levet kétszer kell felforralni, így kevesebb eséllyel romlik meg a savanyúság. 

Ecetes szilva

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 35 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 1 dl ecet
  • 1 kávéskanál
  • 2 rúd fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az ecetes szilvába tökéletesek az egészséges, de keményebb gyümölcsök. Arra figyelj, hogy zöld szilvát ne rakj el. Alaposan mosd meg, majd rendezd sterilizált üvegekbe. Rakhatod jó szorosan egymás mellé a gyümölcsöket. 

 

A vizet öntsd egy lábosba, a cukorral, a sóval, az ecettel, a fahéjjal és a szegfűszeggel kezdd főzni. Amikor felforr, mehet a lé a szilvákra, majd hagyd állni 10 percig, utána öntsd vissza a lábosba. Forrald fel még egyszer, és újból oszd el egyenletesen a gyümölcsökön. Jól zárd le fedővel, és tedd plédek közé. Két-három nap múlva mehetnek az üvegek a kamrába. 
A szilva tökéletesen illik az egyszerűen elkészíthető, remegős tejpitébe is.

Ezt is szeretjük