Ropogós ecetes szilva a nagyi receptje szerint: isteni téli savanyúság lehet
Ha unalmas az uborka vagy a káposzta, vesd be az ecetes szilvát! Most tedd el télire is!

ecetes-szilva
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ecetes szilva békebeli savanyúság, mindig sok üveg sorakozott belőle a nagyi kamrapolcán. Egyáltalán nem okozhat nagy kihívást az elkészítése. Nem tévedés, a levet kétszer kell felforralni, így kevesebb eséllyel romlik meg a savanyúság. 

Ecetes szilva

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 35 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 1 dl ecet
  • 1 kávéskanál
  • 2 rúd fahéj
  • szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Az ecetes szilvába tökéletesek az egészséges, de keményebb gyümölcsök. Arra figyelj, hogy zöld szilvát ne rakj el. Alaposan mosd meg, majd rendezd sterilizált üvegekbe. Rakhatod jó szorosan egymás mellé a gyümölcsöket. 

 

A vizet öntsd egy lábosba, a cukorral, a sóval, az ecettel, a fahéjjal és a szegfűszeggel kezdd főzni. Amikor felforr, mehet a lé a szilvákra, majd hagyd állni 10 percig, utána öntsd vissza a lábosba. Forrald fel még egyszer, és újból oszd el egyenletesen a gyümölcsökön. Jól zárd le fedővel, és tedd plédek közé. Két-három nap múlva mehetnek az üvegek a kamrába. 
A szilva tökéletesen illik az egyszerűen elkészíthető, remegős tejpitébe is.

Ezt is szeretjük