Egyszerű kevert süti szilvával: a joghurttól olyan könnyű a tésztája

A szilvás kevert süti finom, omlós és elronthatatlan.

Szilvás kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél valami finom édességet összedobni, a szilvás kevert sütivel nem lőhetsz mellé. A tésztája a gyümölcsnek köszönhetően ellenállhatatlanul szaftos lesz, miközben az elkészítése annyira egyszerű, hogy a teljesen kezdőknek is sikerélményt fog okozni.

Szilvás kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor + 1 evőkanál a szilvához
  • 8 szem szilva
  • 3 tojás
  • 2 pohár natúr joghurt
  • 1.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és darabold fel. Forgasd össze egy evőkanál cukorral elkevert fahéjjal, és tedd félre. A lisztet keverd el a sütőporral, add hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat, a joghurtot, az olajat, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, szórd meg a tetejét a fahéjas szilvával, és 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Pihe-puha kakaós sütemény szilvával: szinte krémesre sül a gyümölcs

Az ínycsiklandó sütemény rengeteg tojásból készül, attól lesz ugyanis picit remegős, és nagyon puha a tészta textúrája.

Elolvasom
Ezt is szeretjük