Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül: így tél végéig is eláll
A nagyi módszere bevált, és így tényleg egyszerűen, tartósítószer nélkül készíthetsz őszibarackbefőttet.

Őszibarackbefőtt tartósítószer nélkül: így tél végéig is eláll
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Ezért jobb, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót ecset vagy szivacs helyett »

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most van itt az ideje, hogy feltöltsd a kamrát mindenféle földi jóval! Ne hiányozzon a polcokról az őszibarackbefőtt se! Tartósítószer nélkül, nagyon egyszerűen is elteheted. Figyelj a környezet és az üvegek tisztaságára, különben a télire szánt befőtt könnyen megromolhat. Ezt a könnyű módszert más gyümölcsöknél is bevetheted.

Hozzávalók:

  • 4 kg őszibarack
  • 12 evőkanál cukor
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A befőttes üvegeket és a fedőket gondosan mosd el forró vízben, majd rakd a mikróba, és járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. Az őszibarackot mosd meg, vedd ketté, a magot szedd ki, majd hámozd meg. A legegyszerűbb, ha a gyümölcsöket egy pillanatra forrásban lévő vízbe rakod, majd átteszed hideg vízbe. Így könnyen lejön a héj. Tedd a barackokat szorosan az üvegekbe, szórj mindegyik tetejére két-három evőkanál cukrot, és öntsd fel hideg csapvízzel. Fontos, hogy mindent ellepjen.

Csavard rá a tetőt légmentesen. Pakold egy hideg vízzel háromnegyedig töltött tepsibe, és told a hideg sütőbe. Állítsd 150 fokra, majd gyöngyözéstől számítva 30 percig gőzöld. Ez követően zárd le, és várd meg, míg a befőtt a tepsiben lassan kihűl. Másnap mehetnek az üvegek a kamrapolcra.

Ezt is szeretjük