Sült, fűszeres almalekvár: így még zamatosabb lesz
Üres tésztára vagy a palacsintába is tökéletes a fűszeres almalekvár, de akár egy pirítóst is feldobhatsz vele.

Sült, fűszeres almalekvár: így még zamatosabb lesz
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted az almás pitét, ebben a lekvárban sem fogsz csalódni! Ugyanaz az ízvilág, fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, és az elkészítése sem bonyolult. Különlegessége, hogy a gyümölcs a sütőben párolódik puhára. 

Sült almalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 40 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 csomag dzsemfix 3:1
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A befőttes üvegeket alaposan mosd el, és csírátlanítsd a mikróban a legmagasabb fokozaton. Pucold meg az almákat, magozd ki, és szeld fel nagyobb darabokra. Rakd egy hőálló tálba, keverd hozzá a cukor felét, az őrölt fahéjat, a szegfűszeget és a vaníliás cukrot. Takard le alufóliával, és told be a 180 fokra előmelegített sütőbe fél órára.
 

Ha a gyümölcs puha, borítsd át egy lábosba, és botmixerrel pürésítsd. Keverd bele a maradék cukrot, a citromsavat és a dzsemfixet. Rottyantsd össze a forrástól számítva három perc alatt, majd szedd a tiszta, felforrósított üvegbe. Csavard rá a tetőt, és állítsd fejre 10 percre. Rakd dunsztba, és várd meg, míg kihűl a lekvár a párnák és a plédek között. 

Ezt is szeretjük