Hagyományos, darabos szederlekvár, ahogy már a dédike is készítette
A kellemesen fűszeres, zamatos szederlekvárral nincs sok munka, és tartósítószer, ízfokozó sem kell bele.

szederlekvar
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Felejtsd el, hogy a lekvárkészítés nagy munka, és csak időigényes lehet! A szederlekvár a dédi módszerével pofonegyszerű, és az íze is csodás. A vitaminban és nyomelemben gazdag gyümölcs vaníliával és fahéjjal még finomabb. Légy körültekintő, ha tiszta környezetben dolgozol, és betartod a legfontosabb szabályokat, tartósítószerre sem lesz szükséged. Dekoratív üvegekbe zárva kiváló gasztroajándék is lehet. 

Szederlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg szeder
  • 1.2 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szedret alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Válogasd át, csak egészséges szemek kerüljenek a lekvárba. Szórd meg a cukorral, és tedd hűvös helyre. Hagyd egy napig állni, majd másnap kezdd főzni. Rakd hozzá a citrom frissen facsart levét, a fahéjat és a vaníliát. Főzd forrástól számítva 15 percig. 

Ha nem szereted a szeder magját a lekvárban, passzírozd át a főzési idő felénél, és a levet rotyogtasd csak tovább. Ha már nem habos, húzd le a tűzről. Még forrón szedd alaposan elmosott, sterilizált üvegekbe, és légmentesen zárd le. Rakd plédek, párnák közé, és várd meg, míg a lekvár a dunsztban egy-két nap alatt kihűl, majd mehet is a polcra. 
A fügelekvár is igazi különlegesség, és édeshez, sóshoz egyaránt illik. 

Ezt is szeretjük