Egészben eltett paradicsom: így nem romlik meg a következő szezonig
Rakd el nyersen, fűszeres lében a paradicsomot, és egész évben friss, üde marad!

Egészben eltett paradicsom: így nem romlik meg a következő szezonig
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsomot sokféleképpen elteheted, ám ez az egyik legegyszerűbb módszer. Nem kell passzírozni, sokáig főzni. Ha télen előveszed, friss és üde lesz. Felhasználhatod salátákba, tésztához, kenyérre. Arra figyelj, hogy a munkafelületet és az üvegeket is alaposan tisztítsd meg.  

Paradicsom egészben eltéve

Hozzávalók:

  • 3 kg kisebb paradicsom
  • 3 db kisebb vöröshagyma
  • 3 teáskanál
  • víz
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el mosogatószeres vízben, majd öblítsd el. Rakd a mikróba egy percre, és járasd a legmagasabb fokozaton. Tedd fejjel lefelé tiszta konyharuhára, és hagyd megszáradni. Válogass kisebb, egészséges, keményebb paradicsomokat. Mosd meg alaposan, de vigyázz, hogy közben ne sérüljenek. A hagymát pucold meg, vágd fel, és rendezd a paradicsomokkal együtt az üvegekbe. Öntsd fel hideg vízzel, hogy mindent ellepjen, és dobj hozzá üvegenként egy teáskanál sót. Ha szereted, mehet hozzá petrezselyem vagy bazsalikom is. Csavard rá légmentesen a tiszta fedőket. 
 

Rendezd az üvegeket újságpapírokkal bélelt tepsibe vagy nagyobb lábosba, és öntsd fel vízzel háromnegyedig az edényt. Kezdd forralni, és főzd forrástól számítva 15 percig. Hagyd az üvegeket a vízben kihűlni, ez több órát is igénybe vehet. Törölgesd meg, majd mehetnek a polcra. 

Ezt is szeretjük