Illatos, fűszeres sütőtökvaj: kenyérre kenhető őszi finomság
Amerikában a sütőtökvaj nagy őszi kedvenc. Ugyanazokkal a fűszerekkel készül, mint a sütőtökös pite.

Illatos, fűszeres sütőtökvaj: kenyérre kenhető őszi finomság
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az elnevezés kicsit csalóka, hisz a vajhoz nem sok köze van, de Amerikában így nevezik az ősz egyik kedvencét. Remekül illik pirítósra, gofrira, de megtöltheted vele a sütiket is. Ha a hűtőben tartod, két-három hétig is eláll. Dekoratív üvegben, szép masnival átkötve tökéletes ajándék lehet. Bárki könnyen elkészítheti. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg sült tök
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 dl narancslé
  • 2 db csillagánizs
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A tököt öblítsd le, vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel kisebb darabokra. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Ha kihűl, kapard ki a héjából, és botmixerrel pürésítsd.

Rakd egy tálba, tedd hozzá a narancslevet, majd ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, csillagánizzsal és reszelt gyömbérrel. Kis lángon, gyakran megkeverve főzd a forrástól számítva körülbelül 20-25 percig. Akkor az igazi, ha jó sűrű. A tűzről lehúzva öntsd hozzá a citromlevet is. Kanalazd zárható üvegekbe, és tárold a hűtőben. 

 

Ezt is szeretjük