Sűrű, csokis meggylekvár: egyszerre édes és savanykás
Mindig lehet fokozni az élvezetet! A meggylekvárba keverj legközelebb csokit is. Nincs az az édesszájú, aki ellenállna neki.

csokis-meggylekvar
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A meggyből nem nehéz zamatos lekvárt készíteni. Ráadásul könnyen ízesíthető, ha csokit is keversz hozzá, nem fogsz csalódni. Amennyiben konyakkal is megbolondítod a lekvárt, a híres bonbonhoz hasonló ízvilágot kapsz. Érdemes befőzőcukrot használni, mert jóval kevesebb kell belőle.

Csokis meggylekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg magozott meggy
  • 1 kg befőzőcukor
  • 30 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd sterilizáld. Ezt megteheted úgy, hogy kifőzöd, mint régen nagyanyáink. Ám sokkal egyszerűbb, ha mosogatógépbe vagy mikróba teszed. Semmiképpen ne töröld el az üvegeket, várd meg, míg konyharuhára terítve maguktól megszáradnak. 

Válogasd ki az egészséges szemeket, majd mosd meg, és magozd ki. Rakd egy nagy lábosba, és kezdd főzni. Amikor 20-25 perc múlva a gyümölcs már elég pépes lesz, dobd hozzá a befőzőcukrot, és rotyogtasd még tíz percig. Végül keverd hozzá a kis darabokra vágott csokit, és azzal is főzd öt percig. Még forrón töltsd az üvegekbe, és jól zárd le. Állítsd fejre pár percre, majd csomagold plédek közé. Várd meg, míg egy-két nap alatt a lekvár kihűl, és tedd száraz, hűvös helyre. 
Itt van a baracklekvár szezonja is. Ezzel a recepttel bátran hozzáfoghatsz a befőzésnek. 

Ezt is szeretjük