Fűszeres házi paradicsomlé télire: édes, érett paradicsomból a legfinomabb
A zamatos házi paradicsomlé télen jól jön majd a tésztákhoz, egytálételekhez, főzelékekhez.

paradicsomle-telire
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

A szezon új kedvenc kiegészítőjét nem igazán értjük, de legalább csillog »

Nem tudjuk, sírjunk vagy nevessünk: rántott csirke cipőt dob piacra a KFC »

Vagány és szexi a bőrhatású nadrág: így viseld stílusosan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már édes, zamatos a szabadföldi paradicsom, így hozzáfoghatsz a befőzéshez, hogy télen is élvezhesd a csodás ízeket. Ez az egyik legegyszerűbb változat, még hámozni sem kell. Ha betartod a tisztasági szabályokat, egészséges zöldséget teszel el, és dunsztolod egy-két napig, a házi paradicsomlé tartósítószer nélkül sem fog megromlani. Zöldfűszerekkel még finomabb lesz. 

Paradicsomlé télire

Hozzávalók 50 decihez:

  • 5 kg paradicsom
  • 5 l víz
  • 20 dkg cukor
  • 3 ág zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

 A paradicsomot alaposan mosd meg, és nézd át. A hibás részeket távolítsd el, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy fazékba, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Tedd hozzá a cukrot, a sót és a zöldfűszereket, majd közepes lángon rotyogtasd fél órát. A bazsalikom, a kakukkfű és a rozmaring is illik a paradicsomhoz.  

Húzd le a tűzről, majd amikor kihűl, turmixold össze. Az így kapott levet forrald fel ismét, majd forrón töltsd alaposan elmosott, csírátlanított üvegekbe. Tedd száraz dunsztba, plédek, párnák közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl. 

A frissen eltett paradicsomlé a töltött paprikába is kiváló. 

Ezt is szeretjük