Ropogós, édes házi káposztasaláta: így tartósítószer se kell hozzá
A lédús, édes házi káposztasalátából most is kilakhatsz, de jó, ha már elteszed az első adagot télire.

hazi-kaposztasalata
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Nem tudjuk, sírjunk vagy nevessünk: rántott csirke cipőt dob piacra a KFC »

Vagány és szexi a bőrhatású nadrág: így viseld stílusosan »

Megújítja a bőrt és csökkenti a gyulladást: így használd a szalicilsavat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Savanyúságok nélkül elképzelhetetlenek a főételek, a házi változatok pedig mindig különösen finomak. A káposztasalátát ráadásul nagyon egyszerű eltenni télire. Színesítsd egy kicsit a hagyományos változatot, reszelj hozzá sárgarépát is! 

Házi káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 3 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál bors
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dl víz
  • 3 evőkanál ecet
Recept idők

Elkészítés:

A répát és a hagymát pucold meg, a káposztával együtt alaposan mosd meg, és gyaluld le a zöldségeket. Rakd egy nagy tálba, sózd be, keverd össze, és pihentesd fél órát. Közben készítsd el a felöntőlét. A vizet forrald fel a cukorral, majd öntsd hozzá az ecetet, és azzal is főzd egy-két percig.
 

A zöldségeket nyomkodd ki, és rendezd üvegekbe. Rakj hozzájuk borsot és fokhagymát. Öntsd le annyi lével, hogy mindent ellepjen, és zárd le légmentesen. Ha télire tennéd el, állítsd az üvegeket újságpapírral bélelt tepsibe. Öntsd fel kétharmadig vízzel, és kezdd melegíteni. Gőzöld 20 percig, majd várd meg, míg a káposzta kihűl. Száraz, hűvös helyen tárold.  
A répasaláta is nagyon finom és egészséges, ráadásul gyorsan elkészül. 

Ezt is szeretjük