Zamatos meggyszörp télire tartósítószer nélkül: ezt mindenki imádni fogja
Gondolj már most arra, milyen jól jön majd néhány hónap múlva a zamatos házi meggyszörp. Ideje, hogy eltedd a télire valót.

meggyszorp-telire
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már kilaktál az egészséges meggyből, készíts belőle szörpöt! Ha ügyelsz arra, hogy tiszta felületen dolgozz, és az üveget is fertőtleníted, tartósítószer nélkül is megéri a következő szezont. Akkor marad szép, élénkpiros, ha citromot vagy citromsavat is keversz hozzá. Ez teljesen ártalmatlan, nem tartalmaz semmi káros anyagot. A visszamaradt gyümölcshúst se dobd ki, készíthetsz belőle szószt vagy akár lekvárt is. 

Meggyszörp télire

Hozzávalók:

  • 3 kg meggy
  • 1.5 kg cukor
  • 1.2 l víz
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő, azaz mosd el, majd sterilizáld. Ezt megteheted mosogatógépben, de a legegyszerűbb, ha mikróba teszed fél-egy percre a legmagasabb fokozatra. Ne felejtsd el a kupakokat is megtisztítani. Rakd konyharuhára, és hagyd megszáradni.
 

A meggyet alaposan mosd meg, távolítsd el a szárrészeket, és magozd ki. Tedd egy lábosba, és nyomkodd szét a kezeddel. Öntsd hozzá a vizet, majd forrald fel. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Húzd le a tűzről, és szűrd át tüllön vagy kis lyukú szűrőn. Keverd hozzá a cukrot és a citrom frissen facsart levét vagy öt mokkáskanál citromsavat. Rakd vissza a tűzre, és főzd 25-30 percig. Töltsd felforrósított üvegekbe a szörpöt, majd azonnal zárd le légmentesen a kupakkal, és mehet is a száraz dunsztba, tehát párnák, plédek közé. Amikor két-három nap múlva teljesen kihűl, pakold száraz, hűvös helyre. 
Most van itt az ideje, hogy eltedd a levendulaszörpöt is, csodás, intenzív az íze.

Ezt is szeretjük