Házi paradicsomos paprikakrém télire: adalékanyag nélkül
A paprikakrém még ízletesebb lesz, ha paradicsomot is teszel hozzá. Nem kerül viszont bele tartósítószer és ízfokozó.

Házi paradicsomos paprikakrém télire: adalékanyag nélkül
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha idén még nem tettél el paprikakrémet, itt az ideje! Paradicsommal még jobb! Sokféleképpen felhasználhatod, jót tesz a pörkölteknek, illik a szószokba, a különféle levesekbe, bográcsos ételekbe, de feldobja az egyszerű szendvicseket is. Ha szereted a hegyes csípős paprikát, azt is tehetsz bele. Ebből jó nagy adag krémet kapsz, így készülj sok kisebb üveggel, vagy arányosan csökkentsd a hozzávalók mennyiségét. Kápia vagy kaliforniai paprikából is tökéletes. 

Hozzávalók:

  • 5 kg kápia paprika
  • 2 kg paradicsom
  • 10 dkg cukor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg só
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
              Recept idők

              Elkészítés:

              A paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, szedd ki a magházat, és darabold fel. A paradicsomot mártsd forró vízbe, húzd le a héját, és vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát is pucold meg, majd daráld le a paradicsommal és a paprikával együtt. A masszát öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a sót, a borsot, majd kis lángon, többször megkeverve főzd körülbelül 45 percig. Amikor már elég sűrű, öntsd hozzá a felforrósított olajat, az aprított petrezselymet és a pépesített fokhagymát. Párold még 15 percig.
               

              Az alaposan elmosott, kifertőtlenített üvegeket melegítsd fel, és töltsd meg a szósszal. Zárd le légmentesen, és rakd takarókkal bélelt ládákba vagy dobozokba. Hagyd lassan a dunsztban kihűlni, majd pakold száraz, hűvös helyre.

              Ezt is szeretjük