Házi, fűszeres szilvalekvár tepsiben sütve: így igazán egyszerű és finom
Ez a szilvalekvár készítésének egyik legkönnyebb módja, még kevergetni sem kell!

Házi, fűszeres szilvalekvár tepsiben sütve: így igazán egyszerű és finom
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák őszre: 3 stílus, ami nagyon divatos lesz »

A modelleknek sem könnyű: néha kifog rajtuk a cipő vagy a ruha »

Egy ruhadarab, amin nem kell sokat gondolkodni: ilyen nőies tud lenni az overall »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kár, hogy dédanyáink nem ismerték ezt a módszert! Annak idején sokkal fáradtságosabb volt a forró napon az üst mellett ácsorogni, és kevergetni a napokon át készülő szilvalekvárt. Most késő este beteszed a sütőbe, reggelre pedig kiveheted a kész, zamatos lekvárt. Az édes gyümölcshöz egyáltalán nincs szükség cukorra, és tartósítószer sem kell hozzá. A fahéjat és a szegfűszeget viszont ne hagyd ki, sőt, csillagánizst is tehetsz hozzá! Ha valamiért szükséges, a sütést bátran megszakíthatod. 

Hozzávalók 16 decihez:

  • 4 kg szilva
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Válassz egy közepesen magas falú tepsit, és mosd el jó alaposan. A szilvákat válogasd át, nehogy romlott szemek is belekerüljenek a lekvárba. A szárat szedd le, magozd ki, majd mosd meg jó alaposan. Rendezd tepsibe, fontos, hogy a szemek kényelmesen elférjenek benne. Ha több a szilva, rakd két tepsibe.
 

Keverd hozzá a fűszereket és a citrom frissen facsart levét. Fedd le alufóliával, és mehet a 150 fokos sütőbe. Amikor már jön az illata, mérsékeld 100 fokra. Süsd körülbelül nyolc órán át. Nem kell kevergetni, nem ég le. Ha elég sűrű, töltsd alaposan kimosott, sterilizált üvegekbe. Rakd párnák, paplanok közé két napra. Ha kihűl a lekvár, tedd a kamrapolcra. 

Ezt is szeretjük