Zamatos szőlőzselé vaníliával és fahéjjal: húsok mellé és kenyérre is kitűnő
Majdnem olyan, mint a lekvár! Az élénk színű, ízes szőlőzselét sokoldalúan felhasználhatod.

Zamatos szőlőzselé vaníliával és fahéjjal: húsok mellé és kenyérre is kitűnő
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szőlő az ősz nagy ajándéka, víz- és káliumtartalmának köszönhetően jó vízhajtó, méregtelenítő, tele van magnéziummal és vitaminnal. Fantasztikus zselét készíthetsz belőle, ehhez az Othello szőlő tökéletes választás. A kellemesen fűszeres zselét a sajtokhoz ugyanúgy kínálhatod, mint sültekhez, de a kalácsra is illik. Ha hosszabb ideig tárolnád, tedd a befőttes üvegeket dunsztba.  

Szőlőzselé recept

Hozzávalók:

  • 1 kg szőlő
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Kisebb üvegeket moss el jó alaposan, majd tedd a mikróba, és járasd egy-két percig a legmagasabb fokozaton. A szőlőt alaposan mosd meg, szemezd le, majd pépesítsd botmixerrel. Rakd egy vastagabb falú lábosba, és főzd 10 percig.
Passzírozd át egy szitán, hogy a magok és a héj ne kerüljenek bele a zselébe. A leszűrt szőlőlevet öntsd vissza a serpenyőbe, majd rakd hozzá a befőzőcukrot, a citrom frissen facsart levét, ízesítsd őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral. Ezután tedd vissza a tűzre, és főzd pár percig. Ha sűrű, vedd le, és töltsd a tiszta üvegekbe. 

 

Ezt is szeretjük