Citromfüves, házi málnadzsem sütőben sütve: jó sűrű és krémes

Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.

citromfuves-malnadzsem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a málnaszezon, tehát épp ideje, hogy átmentsd télire az egészséges nyári gyümölcs csodás ízét. Bolondítsd meg citromfűvel, kicsit fanyarabb lesz! Ha sütőben sütöd, nem kell kevergetni, nincs szükség tartósítószerre vagy zselésítőre. A siker egyik titka a tiszta, fertőtlenített üveg. Jól jön majd a zamatos málnadzsem a sütikbe, a palacsintákba vagy épp a kenyeredre. 

Citromfüves málnadzsem

Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 2 kg cukor
  • 3 evőkanál citromfű
Recept idők

Elkészítés:

Válogasd át a málnát, a dzsembe csak az egészséges szemeket tedd. Jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy az edény patyolattiszta legyen, és a gyümölcsöt ne zsúfold túl, mert akkor könnyebben leég. Szórd meg a cukorral és a citromfűvel. 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Amikor a cukor karamellizálódik, vedd ki a sütőből, és kevergesd pár percig, amíg a cukor elolvad. Töltsd elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, majd rakd párnák, plédek közé. 
A málnát akár fagyasztva is elteheted a gyümölcsszegény időszakra. Néhány dologra azonban nem árt figyelni! 

Kép: Getty Images.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük