Citromfüves, házi málnadzsem sütőben sütve: jó sűrű és krémes
Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.
Itt a málnaszezon, tehát épp ideje, hogy átmentsd télire az egészséges nyári gyümölcs csodás ízét. Bolondítsd meg citromfűvel, kicsit fanyarabb lesz! Ha sütőben sütöd, nem kell kevergetni, nincs szükség tartósítószerre vagy zselésítőre. A siker egyik titka a tiszta, fertőtlenített üveg. Jól jön majd a zamatos málnadzsem a sütikbe, a palacsintákba vagy épp a kenyeredre.
Citromfüves málnadzsem
Hozzávalók
- 2 kg málna
- 2 kg cukor
- 3 evőkanál citromfű
Elkészítés:
Válogasd át a málnát, a dzsembe csak az egészséges szemeket tedd. Jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy az edény patyolattiszta legyen, és a gyümölcsöt ne zsúfold túl, mert akkor könnyebben leég. Szórd meg a cukorral és a citromfűvel.
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Amikor a cukor karamellizálódik, vedd ki a sütőből, és kevergesd pár percig, amíg a cukor elolvad. Töltsd elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, majd rakd párnák, plédek közé.
A málnát akár fagyasztva is elteheted a gyümölcsszegény időszakra. Néhány dologra azonban nem árt figyelni!
Kép: Getty Images.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept