Citromfüves, házi málnadzsem sütőben sütve: jó sűrű és krémes

Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.

Citromfüves málnadzsem
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Itt a málnaszezon, tehát épp ideje, hogy átmentsd télire az egészséges nyári gyümölcs csodás ízét. Bolondítsd meg citromfűvel, kicsit fanyarabb lesz! Ha sütőben sütöd, nem kell kevergetni, nincs szükség tartósítószerre vagy zselésítőre. A siker egyik titka a tiszta, fertőtlenített üveg. Jól jön majd a zamatos málnadzsem a sütikbe, a palacsintákba vagy épp a kenyeredre. 

Citromfüves málnadzsem

Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 2 kg cukor
  • 3 evőkanál citromfű
Recept idők

Elkészítés:

Válogasd át a málnát, a dzsembe csak az egészséges szemeket tedd. Jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy az edény patyolattiszta legyen, és a gyümölcsöt ne zsúfold túl, mert akkor könnyebben leég. Szórd meg a cukorral és a citromfűvel. 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Amikor a cukor karamellizálódik, vedd ki a sütőből, és kevergesd pár percig, amíg a cukor elolvad. Töltsd elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, majd rakd párnák, plédek közé. 
A málnát akár fagyasztva is elteheted a gyümölcsszegény időszakra. Néhány dologra azonban nem árt figyelni! 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük