Citromfüves, házi málnadzsem sütőben sütve: jó sűrű és krémes
Legközelebb ezzel a módszerrel próbálkozz! A sütőben sült, citromfüves málnadzsem fantasztikusan zamatos lesz.

citromfuves-malnadzsem
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Itt a málnaszezon, tehát épp ideje, hogy átmentsd télire az egészséges nyári gyümölcs csodás ízét. Bolondítsd meg citromfűvel, kicsit fanyarabb lesz! Ha sütőben sütöd, nem kell kevergetni, nincs szükség tartósítószerre vagy zselésítőre. A siker egyik titka a tiszta, fertőtlenített üveg. Jól jön majd a zamatos málnadzsem a sütikbe, a palacsintákba vagy épp a kenyeredre. 

Citromfüves málnadzsem

Hozzávalók:

  • 2 kg málna
  • 2 kg cukor
  • 3 evőkanál citromfű
Recept idők

Elkészítés:

Válogasd át a málnát, a dzsembe csak az egészséges szemeket tedd. Jó alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy az edény patyolattiszta legyen, és a gyümölcsöt ne zsúfold túl, mert akkor könnyebben leég. Szórd meg a cukorral és a citromfűvel. 

Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig. Amikor a cukor karamellizálódik, vedd ki a sütőből, és kevergesd pár percig, amíg a cukor elolvad. Töltsd elmosott, sterilizált és felforrósított üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejre 10 percre, majd rakd párnák, plédek közé. 
A málnát akár fagyasztva is elteheted a gyümölcsszegény időszakra. Néhány dologra azonban nem árt figyelni! 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük