Fügelekvár a legegyszerűbben: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb
Élvezd a füge csodás ízét télen is! Lekvárként sokáig eláll, fűszerezve még finomabb.

Fügelekvár a legegyszerűbben: ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha sikerül friss fügéhez jutnod, feltétlenül főzz belőle lekvárt! Fontos, hogy a gyümölcs édes és lágy legyen, amikor felhasználod. Azért is érdemes a fügéből sokat fogyasztani, mert nagyon egészséges, rákmegelőző hatása régóta ismert, és energiát ad. A fügéből készülő lekvár zselésítőanyag nélkül is jó sűrű lesz. Sokan almával vagy dióval is dúsítják. 

Hozzávalók 33 decihez:

  • 3 kg füge
  • 1 kg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 rúd kisebb fahéj
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A fügéket egyesével alaposan mosd meg, a szárukat távolítsd el.  Ha hibás a gyümölcs héja, azt vágd ki, különben nem kell megpucolni. Törölgesd át papírtörlővel, majd szeld négy részre. Dobd a fügéket egy zománcos edénybe, és szórd rá a cukrot. Takard le, és pihentesd egy éjszakán át. 

Másnap rakd fel a tűzre, add hozzá a fahéjat, a vaníliát és a csillagánizst. Mérsékelt lángon, gyakran megkeverve főzd egy órán keresztül. A tűzről lehúzva pépesítsd botmixerrel. Tedd vissza, és várd meg, míg összerottyan pár perc alatt. Kóstold meg, hogy nem kell-e még hozzá ízesítő. Merd alaposan kimosott, sterilizált és felmelegített üvegekbe. Zárd le jó szorosan fedővel, állítsd fejre 10 percre, és pakold plédek közé. Várd meg, míg a lekvár két nap alatt kihűl.  

Ezt is szeretjük