Gyömbéres, vaníliás körtebefőtt: így nem barnul meg a gyümölcs
Spájzold be a zamatos körtét is! A legegyszerűbb, ha fűszeres befőttet készítesz belőle!

Gyömbéres, vaníliás körtebefőtt: így nem barnul meg a gyümölcs
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nemcsak finom, hanem csodás látvány is az aranysárga, roppanós körtebefőtt. Az eltevése nem okozhat problémát. A sima kompótot érdemes feldobni izgalmas fűszerekkel, a körtéhez jól illik a gyömbér, a fahéj és a vanília is. Száraz, hűvös helyen sokáig eláll.

Hozzávalók:

  • 4 kg körte
  • 50 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 rúd fahéj
  • 1 cm gyömbér
  • 1 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

Az érett, egészséges gyümölcsöket mosd meg, pucold meg, távolítsd el a magházat, és vágd fel tetszés szerint. Felezheted, harmadolhatod, kockázhatod is, majd rakd a gyümölcsöt rögtön citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Tégy fel két liter vizet főni, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a reszelt gyömbért és a vaníliát. Forrald össze, és addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik.
 

Rendezd a körtét a megtisztított, csírátlanított üvegekbe, majd öntsd rá a fűszeres levet. Zárd le jól, és rakd a befőtteket egy nagyobb edény vagy tepsi aljára. Töltsd meg háromnegyedig vízzel, és kezdd forralni. Kis lángon főzd 25-30 percig, majd zárd el a lángot. A befőtteket hagyd a vízben kihűlni, utána rakd a kamrapolcra. Felbontás után feltétlenül tedd a hűtőbe.

Ezt is szeretjük