Fűszeres, rumos szilvabefőtt régi családi recept szerint
A hagyományos szilvabefőttnek is jót tesz, ha meglocsolod egy kis rummal. Önmagában is remek csemege, de sütikbe is kiváló.

Fűszeres, rumos szilvabefőtt régi családi recept szerint
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rummal megbolondított szilvabefőttnek ott a helye a kamrapolcodon! Már a nagyi is így készítette, azóta ez a recept kézről kézre jár. Válogasd át alaposan a szilvát, ügyelj, hogy egészséges, keményebb húsú gyümölcsöt használj. Csak néhány dologra kell figyelned, és akkor tartósítószerre sem lesz szükség. Lehetőleg egy éven belül fogyaszd el, különben a kemény, ropogós szilva később megpuhul.

Hozzávalók:

  • 5 kg szilva
  • 50 dkg cukor
  • 1 l víz
  • 4 rúd fahéj
  • 6 db szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl rum
Recept idők

Elkészítés:

A befőttes üvegeket mosd el alaposan, majd rakd a mikróba, és járasd a legnagyobb fokozaton egy percig. A szilvákat mosd meg, kicsit dörzsöld meg, vágd ketté, és magozd ki. A vizet és a cukrot forrald fel, add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliás cukrot. Főzd körülbelül 15 percig, majd vedd ki az ízesítőket. Húzd le a tűzről, és keverd össze a rummal.
 

A gyümölcsöket rendezd az üvegekbe, öntsd fel a sziruppal úgy, hogy ellepje a szilvákat. Zárd le légmentesen, és rakd az üvegeket egy háromnegyedig teli tepsibe vagy nagyobb lábosba, és lassan kezdd melegíteni. Gyöngyözéstől számítva 15-20 percig gőzöld. Hagyd az edényben kihűlni, majd száraz, hűvös helyen tárold. 

Ezt is szeretjük