Fahéjas őszibarackbefőtt télire: így ropogós marad, és nem veszít a színéből
A fahéjas őszibarackefőttet tartósítószer nélkül is elkészítheted, nem barnul be, és az íze is olyan, mint a friss gyümölcsé.

oszibarackkompot
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érik a zamatos őszibarack, így készíts belőle befőttet télire is! Nem kell bele tartósítószer, csak arra ügyelj nagyon, hogy teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe rakd a gyümölcsöt, majd légmentes zárd le. A kész befőtteket hűvös és viszonylag sötét helyen tárold, így nem fognak a barackok elszíneződni. A fahéj jól illik hozzá. 

Fahéjas őszibarackbefőtt

Hozzávalók:

  • 3 kg barack
  • 70 dkg cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 l víz
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd rakd a mikróba fél percre, és sterilizáld a legmagasabb fokozaton. A fedőket is tisztítsd meg. Mindig teljesen egészséges barackokat válogass a befőttbe. A gyümölcsöket alaposan mosd meg, hámozd meg, vágd félbe, a magokat távolítsd el. Rakd egy-két percre citrommal elkevert vízbe, hogy ne barnuljon be, majd szedd ki, és csepegtesd le. Rendezd jó szorosan az üvegekbe. A vizet forrald fel a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd öntsd még forrón a gyümölcsre. Fontos, hogy jól ellepje a barackot, majd zárd le légmentesen a fedővel. 

 

Rakd az üvegeket egy újságokkal kibélelt tepsibe, és kezdd melegíteni. Gyöngyözéstől számítva gőzöld 10-15 percig, majd hagyd a tepsiben teljesen kihűlni. Pakold a kamrába vagy száraz, hűvös helyre. Felbontás után feltétlenül tedd a hűtőbe.

A barackból mindenképpen készíts zamatos lekvárt is. Ezzel a recepttel jócskán lerövidítheted a főzési időt.

Ezt is szeretjük