Fahéjas őszibarackbefőtt télire: így ropogós marad, és nem veszít a színéből
A fahéjas őszibarackefőttet tartósítószer nélkül is elkészítheted, nem barnul be, és az íze is olyan, mint a friss gyümölcsé.

oszibarackkompot
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

Egyszerű, pezsgőszínű smink minden alkalomra: ezt készítsd el, ha a természetesség híve vagy »

Meghan Markle saját ruhakollekciója év végén érkezik: minden eladott fillér jótékonysági célra megy »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Érik a zamatos őszibarack, így készíts belőle befőttet télire is! Nem kell bele tartósítószer, csak arra ügyelj nagyon, hogy teljesen tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe rakd a gyümölcsöt, majd légmentes zárd le. A kész befőtteket hűvös és viszonylag sötét helyen tárold, így nem fognak a barackok elszíneződni. A fahéj jól illik hozzá. 

Fahéjas őszibarackbefőtt

Hozzávalók:

  • 3 kg barack
  • 70 dkg cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 l víz
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, majd rakd a mikróba fél percre, és sterilizáld a legmagasabb fokozaton. A fedőket is tisztítsd meg. Mindig teljesen egészséges barackokat válogass a befőttbe. A gyümölcsöket alaposan mosd meg, hámozd meg, vágd félbe, a magokat távolítsd el. Rakd egy-két percre citrommal elkevert vízbe, hogy ne barnuljon be, majd szedd ki, és csepegtesd le. Rendezd jó szorosan az üvegekbe. A vizet forrald fel a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal, majd öntsd még forrón a gyümölcsre. Fontos, hogy jól ellepje a barackot, majd zárd le légmentesen a fedővel. 

 

Rakd az üvegeket egy újságokkal kibélelt tepsibe, és kezdd melegíteni. Gyöngyözéstől számítva gőzöld 10-15 percig, majd hagyd a tepsiben teljesen kihűlni. Pakold a kamrába vagy száraz, hűvös helyre. Felbontás után feltétlenül tedd a hűtőbe.

A barackból mindenképpen készíts zamatos lekvárt is. Ezzel a recepttel jócskán lerövidítheted a főzési időt.

Ezt is szeretjük