Rumban eltett, fahéjas meggy: így készül a nagyi pincemeggye

Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.

Rumban eltett, fahéjas meggy: így készül a nagyi pincemeggye
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különleges, zamatos meggybefőtt elnevezése onnan származik, hogy régen a hideg pincében tartották lecukrozva, mielőtt üvegbe került volna. Nincs vele sok macera, még dunsztolni sem kell. Nehogy kiöntsd a megmaradt levet, inkább kortyolgasd el!

Pincemeggy

Hozzávalók

  • 4 kg meggy
  • 1 kg cukor
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
  • 1 dl rum
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet alaposan mosd meg, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy a kukacok kimásszanak belőle. Csepegtesd le, majd magozd ki. Rakd egy nagy tálba, keverd hozzá a cukrot, a rumot, a fahéjat és a nátrium-benzoátot, majd lefedve tedd hűvös helyre. Mehet akár a pincébe is. Érleld három napig, és közben többször kavard meg. Amikor a cukor felolvad, tedd át kimosott, mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe. A saját levével öntsd fel, fontos, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt, majd légmentesen zárd le. Tárold hűvös, száraz helyen.  
Most tényleg dúskálunk a gyümölcsökben, így sokféle sütit, szörpöt és lekvárt is készíthetsz. Itt jobbnál jobb ötleteket találsz. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük