Rumban eltett, fahéjas meggy: így készül a nagyi pincemeggye

Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.

pincemeggy
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különleges, zamatos meggybefőtt elnevezése onnan származik, hogy régen a hideg pincében tartották lecukrozva, mielőtt üvegbe került volna. Nincs vele sok macera, még dunsztolni sem kell. Nehogy kiöntsd a megmaradt levet, inkább kortyolgasd el!

Pincemeggy

Hozzávalók

  • 4 kg meggy
  • 1 kg cukor
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
  • 1 dl rum
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet alaposan mosd meg, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy a kukacok kimásszanak belőle. Csepegtesd le, majd magozd ki. Rakd egy nagy tálba, keverd hozzá a cukrot, a rumot, a fahéjat és a nátrium-benzoátot, majd lefedve tedd hűvös helyre. Mehet akár a pincébe is. Érleld három napig, és közben többször kavard meg. Amikor a cukor felolvad, tedd át kimosott, mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe. A saját levével öntsd fel, fontos, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt, majd légmentesen zárd le. Tárold hűvös, száraz helyen.  
Most tényleg dúskálunk a gyümölcsökben, így sokféle sütit, szörpöt és lekvárt is készíthetsz. Itt jobbnál jobb ötleteket találsz. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük