Fantasztikus házi bodzaszörp: így hűtés nélkül sem romlik meg
Nyílik az illatos bodza, így már most hozzáfoghatsz a szörp elkészítéshez, hogy legyen egész évre elegendő.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Az út szélén nyíló virágokból mesés szörpöt készíthetsz, amely jó eséllyel eláll a következő szezonig. A tapasztalt befőzők úgy tartják, hogy nem szabad megmosni a virágokat, mert akkor az értékes virágpor elveszik. A citrom héját viszont alaposan mosd meg, sőt érdemes kefével megdörzsölni vagy kezeletlen héjú citromot használni. A szörp hígítva kitűnő hűsítő, de teába, sőt sütibe is teheted.
Házi bodzaszörp receptje
Hozzávalók:
- 30 db bodzavirág
- 3 kg cukor
- 3 l víz
- 2 db citrom
- 3 dkg citromsav
Elkészítés:
A forgalmas úttól távol gyűjtött bodzavirágot csípd le a zöld szárrészről, és kicsit rázogasd meg, hogy a bogarak kimenjenek belőle. Arra vigyázz, hogy a virág ne essen szét. Tedd egy nagy tálba, vagy akár tiszta vödörbe, és rakd hozzá a felkarikázott citromot. A vizet forrald fel, majd hűtsd le. Amikor langyos, öntsd le vele a virágokat, és pihentesd legalább 24 órán át. Közben többször kavargasd meg.
A virágot és a citromot jól csavard ki, szedd ki, és gézen vagy egészen kis lyukú szűrőn szűrd át a levet. Keverd hozzá a citromsavat, a cukrot, majd kavargasd addig, amíg teljesen felolvadnak. Töltsd át alaposan kitisztított üvegekbe, és zárd le légmentesen. Lehetőleg száraz, hűvös helyen tárold.
A mentaszirup is tökéletes hűsítő, ami limonádékba, koktélokba is jól jön.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept